Søk

Meny

Du er her:

ARCTICSKILLS

Barenssamarbeidet forsetter

Publisert: 12.05.2016

Det første ArcticSkills ble nylig gjennomført i Kirkenes, med dyktige yrkesfagelever fra Murmansk, Lappland i Finland og Finnmark. Det ble en stor suksess, og dette viktige folk til folk samarbeidet i Barensområdet vil bli fulgt opp med ArcticSkills 2017 i Murmansk.

I konkurransen deltok 33 yrkesfagelever i 11 yrkesfag (også dodji som er samisk håndverk (skinn)). 180 ungdomsskoleelever var på besøk og så på konkurransene, som gikk over en dag ved Kirkenes videregående skole.

Bildet på forsiden viser prosjektgruppen for ArcticSkills, med representanter for de tre regionene.


Fra frisørkonkurransen


Fra konkurransen i dodji

Under åpningen av arrangementet holdt varaordfører Lena Bergen åpningsalen og sa bl.a.: "Det er yrkesfag som er fremtiden, og dere som velger yrkesfag er limet i samfunnet. Tenk deg en dag uten en fagarbeider, ikke får du spise på restaurant, ikke får du reparert bilen din, ikke får du utført arbeid hjemme"."Denne konkurransen bidrar til å øke yrkesfagenes attraktivitet og fagarbeiderens yrkesstolthet". "Det er viktig med denne type arrangement, Det bidrar til unike muligheter til å lære av hverandre å kjenne, til å heve kvaliteten i opplæring, lære av hverandres utdanningsmetoder og å måle egen kvalitet mot andre lands. Det bidrar også til utvekslingsbesøk over grensene.

Vil du vite hvem som vant, last ned resultatlisten.
Se andre artikler fra ArcticSkills 2016
ArticSkills2016

Medlem av

Samarbeidspartnere

  •  
© Worldskills 2018