Søk

Meny

Du er her:

ARCTICSkills 2018

Finnmarkinger satser pĂĄ yrkesfag!

Publisert: 20.03.2018

Det tredje ArcticSkills arrangeres 17.-18. april i Finland. Dette er et samarbeidsprosjekt mellom landene i Barentsregionen; Russland, Finland og Norge.

Yrkesfagkonkurransen ArcticSkills er i år lagt til yrkesfaginstituttet Lappia i Tornio. Det er tredje gang det arrangeres og det blir det største i Barentsregionen så langt. Det skal konkurreres i 15 yrkesfag og det kommer yrkesfagelever fra skoler i Tornio, Inari, Rovaniemi, Kemi, Kirkenes, Alta, Kautokaine og Vardø. Arrangørene regner med ca. 120 deltakere fra regionen. I tillegg kommer det gjester fra organisasjoner, bedrifter og bransjer som på ulike måter bidrar til å utvikle yrkesfagene. 1500 elever fra regionen skal besøke konkurransene for å få karriereveiledning.

Laget som reiser fra Finnmark bestĂĄr av vinnerne av Finnmarksmesterskapet som nettopp er avholdt. De kommer fra Alta, Vardø, Kirkenes og Kautokeino.

I tillegg til konkurransene er det lagt opp et program for tilreisende gjester som omfatter ekskursjoner, workshop og orientering om yrkesfag og yrkesfagutdanning i de tre landene. ArcticSkills skaper ikke bare vinnere, men vennskap i Barentsregionen.

Vi ønsker alle deltakerne lykke til. De norske deltakerne fra Finnmark skal også delta i Skole-NM her hjemme i april.

 

Medlem av

Samarbeidspartnere

  •  
© Worldskills 2018