Søk

Meny

Du er her:

SKOLMESTERSKAP

Fylkesmesterskap i yrkesfag

Publisert: 22.02.2018

I disse dager pågår det fylkesmesterskap i yrkesfag over hele landet. Mesterskapene er for yrkesfagelever og er uttak til Skole-NM i april.

Finnmarksmesterskapet 2018

Nylig ble Finnmarksmesterskap i yrkesfag arrangert, der det ble kåret yrkesfagmestere i 14 forskjellige fag. Elever fra Kirkenes, Vadsø, Vardø, Alta, Kautokeino og Nordkapp kjempet om titlene som Finnmarksmestere i sitt fag.

Det ble kåret Finnmarksmestere i fagene frisør, sveiser, bilskadelakk og karosseri, helsefagarbeider, bilmekaniker, anleggsmaskinfører, elektriker, kokk, servitør, tømrer, design og duodji, rørlegger, IKT – servicefag og reindriftsfaget.

Med for første gangen
Kjetil Kristoffersen er fagleder på IKT- og servicefag i Vadsø. Det er første gang at IKT-linja er med for på yrkesfagkonkurransen.

- Dette er kjempeartig for elevene, de er fornøyde. Vi har ikke vært med på Finnmarksmesterskapet tidligere, men det blir ikke siste gangen, smiler Kristoffersen.

Stort engasjement
Joakim Pettersen er ansvarlig for gjennomføringa av konkurransene, og forteller at det har vært et vellykket arrangement:

- Det har vært stort engasjement rundt dette, konkurransene har gått som forventet. Det har vært mye folk og ngdomsskoleelever på besøk, og det er viktig med tanke på at de snart skal ta et yrkesvalg. De har fått et blikk på hva som finnes av utdanningsmuligheter. Vi ser en stor vilje til å representere faget sitt på en god måte blant elevene.

Kontakt med næringslivet
Mesterskapet ble i år samkjørt med skolens årlige Utdannings- og næringslivsseminar. I tillegg til skolens egne elever, besøkte rundt 200 ungdomsskoleelever fra fylket utdanningsseminaret.

Samkjøringa med utdanningsseminaret har gjort at yrkesfagelevene har fått kontakt med ulike bedrifter og organisasjoner:

- Elevene ble bedre kjent med bedriftene som de kanskje senere skal jobbe i. Det blir gjensidig kontakt mellom næringslivet og skolen, sier Pettersen.

Videre til Arctic Skills og Skole-NM
Vinnerne utgjør Finnmarks lag i både Skole-NM og i skolekonkurransen Arctic Skills, der finnmarkselevene skal konkurrere mot elever fra Russland og Finland. Arctic Skills finner sted i Tornio senere i år.

Skole-NM skjer i april i Trondheim, Hamar, Dovre og i Telemark.

 

 

 

Medlem av

Samarbeidspartnere

  •  
© Worldskills 2018