Søk

Meny

Du er her:

YRKES-VM ER OVER

Gratulerer Norge

Publisert: 11.07.2013

Yrkes-VM i Leipzig er over og det norske Yrkeslandslaget gjorde en strålende innsats. Gratulerer til hele laget! Takk til alle ekspertene og laglederne, til støtteapparat og heiagjeng. Og en spesiell takk til kunnskapsminister Kristin Halvorsen, som igjen besøkte arrangementet, heiet på deltakerne og møtte både foreldre og arbeidsgivere.

Det norske laget gjorde en imponerende innsats. En sølv, to bronse og i tillegg 6 Medal of Excellence. Dette betyr at halvparten av deltakerne var over 500 poeng, noe vi er svært tilfredse med.

Sterk innsats
Olav B. Vangen og Simen Lia Nilsen i mekatronikk faget (automatiseringsfaget) tok en velfortjent sølvmedalje. Dette er utrolig sterkt i en konkurranse med 32 lag fra hele verden. Vi vet at mange av de andre landene har trent i flere år kun for denne konkurransen. Våre gutter har selvsagt også trent, men har vanlige jobber ved siden av som krever sitt. Gutta ble coachet av deltakerne fra London i 2011, Milan Subotic og Axel Gunnarson.

Vi som bivånet innspurten og når ekspertene (dommerne) kjørte igjennom anlegget hadde en tøff tid på sidelinjen! Kristin Halvorsen og resten av oss hadde nok like høy puls som gutta, og tårene rant da anlegget fungerte perfekt!


Olav B. Vangen og Simen Lia Nilsen i mekatronikk.

Veldig fornøyd
Mads Ueland fra Statholdergorden tok en flott bronsemedalje i kokkefaget. Han lå helt i teten de første tre dagene, men falt ned til 3. plass siste konkurransedag. Han var veldig fornøyd med bronsen, og det var arbeidsgiver Bent Stiansen også. Som coach har Mads hatt gullmedaljevinneren fra Yrkes-VM i London i 2011, Øyvind Bøe Dalelv, han også fra Stattholdergarden.


Kokk Mads Ueland.

Planlegger neste konkurranse
Det ble også bronse til Tommy Harald Aasdalen i billakkering.  Bjørn-Erik Tveiten, som deltok som ekspert for første gang, var svært tilfreds Tveiten er allerede i gang med å planlegge trening av neste deltaker, sammen med Tommy!


 Tommy Harald Aasdalen i billakkering.

Trykktanken holdt
Kristian Skibenes i sveisefaget gjorde en super innsats. For første gang på veldig mange år holdt trykktanken, og den teller mye poeng. Den skal tåle 60 bar, som er ganske tøft. Kristian fikk over 500 poeng og Medal of excellence, det er veldig lenge siden vi var så høyt oppe i sveisefaget. Det er et stort fag internasjonalt, med 34 deltakere.


Elektriker Kristian Skibenes og ekspert Leif Ottar Heimro sammen med kunnskapsminister Kristin Halvorsen.

Gledestårer
Anne Cappelen Grandt, ekspert i grafisk design, var på gråten da hun fikk se resultatlisten og at Joakim Viken hadde godt over 500 poeng. Det har vært mye stang ut i faget tidligere (flere ganger rett under 500 poeng), så det gjorde ekstra godt. Joakim var nest best i hele Europa i en konkurranse med 26 deltakere.


Mediegrafiker Joakom Viken i konsentrasjon.

En stilk fra pallplass
Blomsterdekoratør Elin Susan Havreberg jobbet seg frem til en flott fjerde plass og Medal of excellence. Hun var bare stilken fra en pallplass. Det er alltid litt surt å være så nære pallen, men det er mange om beinet og ekstremt høyt nivå innen faget blomsterdekoratør.


Et flott "poster" av blomsterdekoratør Elin Susan Havreberg hang på den norske standen som WorldSkills Norway hadde i Leipzig.

Nøyaktighet
Tommy Sargel Solberg i elektrikerfaget gjorde også en flott innsats. Han gjorde sitt aller beste og jobbet seg nøyaktig og systematisk gjennom oppgavene. Det ble Medal of excellence, i et fag med utrolig høyt nivå og 31 deltakere.


Tommy Sargel Solberg i elektrikerfaget sammen med kunnskapsminister Kristin Halvorsen.

Mange oppgaver
Stine Birgitte Harsem Kipperberg i helsefag tok også Medal of excellence. Hun var fornøyd selvom hun nok hadde pallen som mål. Denne gangen var det utrolig mange oppgaver hun skulle igjennom, og mange av dem var på scenen med proffe skuespillere som pasienter og engelsk som språk. Bra jobbet Stine!


Stine Birgitte Harsem Kipperberg i helsefag.

God innsats
Medal of excellence ble det også til Kristian Solum Høgli i bilskade. Veldig bra jobbet i konkurranse med så mange andre. Han fulgte således opp den gode innsatsen fra London.


Kristian Solum Høgli i bilskade

Alle er vinnere
De som ikke oppnådde Medal of excellence skal vite at de også gjorde en utrolig god innsats, og skal være fornøyde. Alle på laget er vinnere. Vi håper å se dere igjen i fremtiden, enten som coacher, eksperter eller støtteapparat.

Takk til alle og en riktig god sommer.

Sekretariatsleder Elisabeth Lange.

Medlem av

Samarbeidspartnere

  •  
© Worldskills 2018