Søk

Meny

Du er her:

Gull og bronse i Yrkes-EM

Publisert: 04.12.2016

Nok engang har det norske Yrkeslandslaget prestert topp resultater i Yrkes-EM. Det ble en suveren gullmedalje til Ă…dne Jelsa i bilmekanikerfaget og en flott bronsemedalje til Alf Sundal i sveisefaget.


Gullmedalje til Ådne Jelsa i bilmekanikerfaget under Yrkes-EM i Gøteborg 2016.

> Last ned resultatlisten her

I tillegg ble det 8 Medallion for Excellence. Dette gis til deltakere som oppnår sædeles høy poengsum. Og av 450 deltakere hadde gullvinner Ådne Jelsa niende høyeste poengsum. Det står det respekt av!

Nest best i Norden
Også samlet presterte laget topp innsats. Et av Norges mål var å bli best i Norden, og selv om vi ble slått av Finland så slo vi både Sverige, Danmark og Island på antall poeng. De andre målene var å ha tre på pallen, at minst halvparten av deltakerne skulle oppnå 500 poeng eller over, og at poenggjennomsnittet i laget skulle være over 500 poeng. De to siste klarte vi! Det norske poengsnittet ble 505 poeng. Og totalt ble Norge ble niende beste nasjon i Europa!


Bronsemedalje til Alf Sundal i sveisefaget.

– Vi er svært fornøyde og tilfredse med resultatet! Deltakerne har jobbet knallhardt bĂĄde før og under konkurransen, og vi er veldig stolte av dem. Dette viser at norske fagutøvere og norsk fagutdanning leverer gode resultater og stĂĄr seg godt i det europeiske bildet, sier sekretariatsleder Elisabeth Lange i WorldSkills Norway.

Rekordbesøk fra Norge
Denne gangen hadde vi en rekordstor oppslutning med besøkende fra Norge, med bl.a. mange fylkeskommuner, SRY, Høgskolen i Oslo og Akershus, over 50 lærere innen yrkesfag, ungdomsrepresentanter fra organisasjonene og selvfølgelig arbeidsgivere, bransjefolk, opplæringskontorene, fagforbund, foreldre og venner. Vi har ikke klart å telle opp alle, men det var ganske sikkert bortimot 500.

For Sveriges del, som arrangørland, var arrangement svært vellykket for å få vist frem yrkesfagene for ungdom. Over 35.000 unge elever bare fra Gøteborgområdet besøkte arrangementet, og totalt var nesten 75.000 mennesker innom i løpet av de tre dagene konkurransen varte.

> Se bilder fra Yrkes-EM 2016

> Les mer om deltakerne her

Kontaktpersoner
Sekretariatsleder Elisabeth Lange, mob. +47 91558110
Kommunikasjonsansvarlig Cathrine WestlieEidal, mob. +47 47637797

 

Her fra avslutningsseremonien i Gøteborg.

Medlem av

Samarbeidspartnere

  •  
© Worldskills 2018