Søk

Meny

Du er her:

SKOLE-NM 2017

Norgesmester i maskinkjøring

Publisert: 22.04.2017

Markus Opheim Gilen fra Solør videregående skole er Norges beste anleggsmaskinkjører blant landets skoleelever. Vi gratulerer!

Tidenes første offisielle norgesmesterskap i anleggsmaskinførerfagaet for skoleelever ble nylig arrangert på Solør videregående skole, avdeling Våler. Deltakerne konkurrerte med dumper, hjullaster og gravemaskin, og det ble seier til Markus Opheim Gilen. Han er fra Dovre i Oppland og starter som lærling hos Stian Brenden Maskinservice AS til sommeren. På andre plass kom Anders Slåtten fra Kaldnes videregående skole i Østfold, men tredeplassen gikk til Markus Stoltz Sørvoll fra Fauske videregående skole i Nordland.

Mesterskapet i anleggsmaskinførerfaget er en del av Skole-NM 2017 som arrangeres av WorldSkills Norway i samarbeid med Oppland fylkeskommune, Hedmark fylkeskommune og Sør-Trøndelag fylkeskommune. Det konkurreres i 25 fag i Skole-NM 2017, og mesterskapene i de øvrige fagene skjer 27. april.

WorldSkills Norway har i flere år arbeidet aktivit for å få yrkesmesterskap inn i den videregående skolen, som et verktøy i undervisningen. Erfaringer viser at det fører til økt motivasjon, interesse og kvalitet. Måle er å heve statusen til yrkesfagene og økt rekruttering. Kunnskapsdepartemenet har støtte arbeidet med skolemesterskapene.

Det blir live-TV-sending fra Skole-NM 2017 den 27. april. Følg med på www.worldskills.no

Kilde: MEF

Foto: Runar Daler, Anleggsmaskinen

Medlem av

Samarbeidspartnere

  •  
© Worldskills 2018