Søk

Meny

Du er her:

Oppkjøring mot Yrkes-VM

Publisert: 17.01.2017

I oktober 2017 skal Tobias fra Nammo konkurrere i CNC-maskinering under Yrkes-VM i Abu Dhabi, De forente arabiske emirater.

Tobias og Nammo klare for VM i Abu Dhabi. Fra venstre: Tobias Alm, Tone Belsby fra Norsk Industri, oppløringsleder Knut Sandvold.
Tobias og Nammo klare for VM i Abu Dhabi. Fra venstre: Tobias Alm, Tone Belsby fra Norsk Industri, oppløringsleder Knut Sandvold.

Tone Belsby fra Norsk Industri har besøkt Bedriftsskolen pĂĄ Nammo og hatt en prat med deltaker Tobias Alm i CNC-Maskineringsfaget og opplæringsleder Knut Sandvold.

Representere Norge i Yrkes-VM
Tobias vant Yrkes-NM i Bergen i oktober 2016 og skal representere Norge i CNC-Maskineringsfaget i Abu Dhabi. Tobias gleder seg til VM og til ĂĄ bli kjent med de andre deltakerne pĂĄ det norske yrkeslandslaget. Og han er allerede godt igang med treningen.

Akkurat nå holder han på med med Mastercam-programmering, som vil bli brukt under VM. Det er viktig å ha prøvd mye forskjellig, bli kjent med funksjoner og muligheter. Ifølge Tobias er det et veldig avansert program med mange muligheter. Uansett hvor avansert delene er og uansett hvor i verden det blir produsert, er dette programmet stort sett det som blir brukt. Derfor er det alfa omega å kunne det veldig godt!

Kursing og trening
Ifølge Knut Sandvold er Tobias allerede påmeldt kurs i april i Skien hos de som forhandler Mastercam i Norge. I etterkant vil han bli fulgt opp på bedriften. Så her overlates ingen ting til tilfeldighetene.

Nammo og Tobias er ogsĂĄ invitert til Nordisk mesterskap i Jønkøping i juni. Det er allerede bestemt at Tobias deltar der. 

Opplæringsleder og ekspert
Kenneth Berget fra Nammo har vært faglig ekspert flere ganger tidligere og fortsetter også i 2017. Det er veldig positivt å ha med en som kjenner gangen i det hele. Det er heller ikke noen ulempe at de begge er ved samme bedrift. Her er det tett samarbeid og det fungerer veldig bra ifølge Knut Sandvold, ved bedriftsskolen, som er den som har ansvaret for Tobias i perioden fram til VM.

Knut Sandvold sier de ogsĂĄ planlegger en studietur over to perioder til utlandet, sannsynligvis Tyskland for ĂĄ trene pĂĄ riktige maskiner og utstyr som vil bli brukt under konkurransen i Abu Dhabi.

Satser pĂĄ yrkesfag
Nammo har hatt med deltakere til VM ogsĂĄ tidligere. Det ĂĄ ha med deltaker som skal konkurrere med de beste i verden bidrar til god rekruttering og kvalitet. For Nammo har satsing pĂĄ yrkeskonkurranser blitt en naturlig del av virksomheten. Bedriften ser en langsiktig merverdi ved ĂĄ delta. 

Bedriften har blitt så populær blant skoleungdom i lokalmiljøet at mange ønsker seg utplassert i bedriften med tanke på en eventuell lærlingplass. Et luksusproblem.

 

Medlem av

Samarbeidspartnere

  •  
© Worldskills 2018