Søk

Meny

Du er her:

YRKES-EM 2018

Regjering og Storting går for Yrkes-EM 2018 til Norge!

Publisert: 12.12.2013

Regjeringen og Stortinget har nå besluttet å tildele 54,5 millioner til WorldSkills Norway for å arrangere Yrkes-EM 2018 i Norge! - Dette er fantastisk gledelig og svært viktig for yrkesfagenes status og kvalitet. Nå gjenstår å vinne arrangementet i konkurranse med andre søkerland, sier sekretariatsleder Elisabeth Lange i WorldSkills Norway.

Flere må velge yrkesfag

- Det er stor glede over dette i WorldSkills Norway og de organisasjoner og bransjer som står bak. Et Yrkes-EM til Norge vil ha stor positiv betydning for arbeidet med å heve statusen for yrkesfagene og å få flere dyktige ungdommer til å velge en yrkesfaglig utdanning. Dette er noe landet trenger om vi fortsatt skal ha et velferdssamfunn og få hjulene til å gå rundt, sier Lange.

Alle skal med

Om Norge får arrangementet vil dette bety et betydelig økt fokus på yrkesfagene allerede fra neste år. WorldSkills Norway legger opp til et viktig forberedende arbeid, bestående bl.a. av involvering av hele landet. Både fylkeskommuner, bedrifter og skoler vil bli invitert til å ta del i arbeidet, som på mange vis blir et stort dugnadsarbeid på nivå med et internasjonalt idrettsarrangement.

Lokasjon: Lillehammer

WorldSkills Norway har besluttet at et arrangement til Norge skal legges til Olympiaparken på Lillehammer.

Både Oppland fylkeskommune og Lillehammer kommune står bak dette, og vil gjøre sitt til at forholdene tilrettelegges på en best mulig måte. Olympiaparken er klare for nye utfordringer!

Avklaring mai 2014

Det blir visningsmøte på Lillehammer i februar. Da kommer ledelsen i WorldSkills Europe for å inspisere arenaen, hotellene, etc. Deretter skal den norske søknaden behandles i styret i WorldSkills Europe, og beslutning tas av generalforsamlingen i WorldSkills Europe i mai 2014.

Konkurrerer med Ungarn

Det er ett annet land som også søker om 2018, nemlig Ungarn.

I generalforsamlingen i WorldSkills Europe har hvert medlemsland én stemme hver.

Stort arrangement

Yrkes-EM, eller EuroSkills som det heter internasjonalt, samler totalt 500 av de dyktigste ungdommene i hele Europa til konkurranser i ca. 45 yrkesfag. Deltakerne er i alder under 25 år.

Først i Frankrike og Sverige

Neste Yrkes-EM arrangeres i Lille, Frankrike i oktober 2014, deretter i Gøteborg, Sverige i november/desember 2016.

Mer informasjon om EuroSkills finnes på www.euroskills.org

Kontaktperson: Elisabeth Lange

.

Medlem av

Samarbeidspartnere

  •  
© Worldskills 2018