Søk

Meny

Du er her:

WEB / GRAFIKER

Så innbydende som mulig

Publisert: 03.10.2014

Logo, visittkort og nettsider, det er noe av det webdesigner Mathias Novas og mediegrafiker Ida Sæterdal fr Oslo produserer når de deltar i Yrkes-EM i Lille i Frankrike.

Webdesigner Mathias Novas og mediegrafiker Ida Sæterdal utgjør det norske teamet innen webdesign og grafisk arbeid. Utfordringene står nærmest i kø disse konkurransedagene.

Alle detaljer er viktig

De har fått innblikk i et firma som lager noen gode søtsaker; makroner. - Vi skal lage noen innbydende nettsider, brosjyre, logo, brevark, konvolutter og visittkort, forteller de. Brosjyren skal være på 12 sider.

- Jeg lager en grafisk profil for firmaet og beskriver her hvordan farger og logo m.m. skal brukes, sier Ida. - Firmaet lager og selger ni ulike typer makroner.

- Vi synes arbeidet går bra. Vi føler at vi ligger godt an, men det er vanskelig å få noe inntrykk av de andre landenes arbeid. Det er vanskelig å måle nivået, det ser vi først når det er presentasjon av resultatet, når poeng er klare og medaljer skal deles ut. Det er første gang vi er med på en slik konkurranse, så det er mye å sette seg inn i. Det er spennende å jobbe under press.

Lærer mye

- Vi føler at vi lærer mye ved å være med her, sier Mathias. - Ikke minst når det gjelder tid. - Det er viktig å planlegge og å være strukturert i arbeidet. Jeg føler vi har blitt bedre på tidsberegning, forklarer Ida.

Selv om det grafiske teamet ikke har jobbet veldig mye sammen på forhånd, virker det som de går godt sammen og utfører et bra arbeid.

- Vi liker godt å være på det norske yrkeslandslaget. Det er fin stemning i laget. Vi heier på hverandre!


Se høyoppløselige bilder.

Kontaktpersoner:
Sekretariatsleder WorldSkills Norway: Elisabeth Lange, elisabeth.lange@norskindustri.no, 91558110.
Pressekontakt: Kristian Hansen, kristian.hansen@norskindustri.no, 40061188.

Medlem av

Samarbeidspartnere

  •  
© Worldskills 2018