Søk

Meny

Du er her:

SERIEN PÅ NRK

Se "Gull, ære og hardt arbeid"

Publisert: 17.06.2015

Mange fulgte TV-serien på NRK om Yrkeslandslaget denne våren. Dokumentarserien kan også sees på nett-tv, se episodene HER.


Se første episode av "Gull, ære og hardt arbeid" HER - alle episodene er tilgjengelig på nrk.no.

I oktober 2014 deltok Norge med sitt yrkeslandslag i Yrkes-EM i Lille, Frankrike. 13 ungdommer er de beste i Norge innen sitt yrkesfag. De dro til EM for å konkurrere om heder og ære mot de beste fagarbeiderne i Europa. Norge er avhengig av at disse dyktige unge leverer. Om 20 år vil Norge kunne mangle nær 100.000 fagarbeidere.

Se faget – og menneskene

NRK fulgte forberedelser og mesterskapet i Frankrike tett. Det har resultert i en dokumentarserie på fem episoder om Yrkeslandslaget.

- Vi er svært glad for at NRK tar samfunnsansvaret sitt og gjennom denne TV-serien bidrar til å sette fokus på yrkesfagene og nødvendigheten av flere gode fagarbeidere i Norge. Det sier sekretariatsleder for WorldSkills Norway, Elisabeth Lange, som nå gleder seg til å se de unge rollemodellene uttrykke seg og vise frem faget sitt i beste sendetid på NRK1.

- Vi vil at mange flere skal få øynene opp for yrkesfag. Gjennom serien blir vi kjent med ungdommer bak fagene – de er stolt av yrket sitt. Vi håper det pirrer nysgjerrigheten mot yrkesfag og at flere søker seg til yrkesfag i årene som kommer, sier Lange.

Første episode

Den aller første episoden har følgende beskrivelse: Stines mor synes ikke Stine skal satse på helsefag som sitt fremtidige yrke. Men Stine vet at det er den rette jobben for henne. Hun har alltid hatt stor omsorg for folk rundt seg. Kenneth har alltid likt å skru, og nå skal han bare pusse på de siste detaljene før han skal konkurrere mot de beste bilmekanikerne i Lille i Frankrike.

Serien ble sendt på NRK1 i mai og juni 2015.

Hele serien er allerede tilgjengelig på nrk.no:

Episode 1
Stines mor synes ikke Stine skal satse på pleie- og omsorg som sitt fremtidige yrke. Men Stine vet at det er den rette jobben for henne. Hun har alltid hatt stor omsorg for folk rundt seg. Kenneth har alltid likt å skru, og nå skal han bare pusse på de siste detaljene før han skal konkurrere mot de beste bilmekanikerne i Lille i Frankrike.

> Se episode 1

Episode 2
Marthe vet hun er en flink frisør, men klarer hun utfordringen i møte med sine europeiske konkurrenter, når det er herrefrisyre som er oppgaven? Her må det øves. Stine og Marita blir drillet gjennom rollespill i førstehjelp, for å bevise at de er våre fremste pleie- og omsorgsarbeidere.

> Episode 2

Episode 3
Thora har drømt om å bli servitør siden hun var seks år gammel. Hun er perfeksjonist til fingertuppene, og det øves iherdig i alt fra vinsmaking til det å skrelle en pære. Alle detaljer må være på plass. Pleie- og omsorgskandidatene Stine og Marita merker presset, og det å ta et blodtrykk viser seg å være dråpen som får premierenervene fram.

> Episode 3

Episode 4
Det er nå det gjelder for yrkeslandslaget vårt. De drar til Lille i Frankrike etter måneder med iherdig øving for å konkurrere med de flinkeste fagarbeiderne i Europa. Vi følger dem de første dagene der de konkurrerer innenfor bilmekanikk, helsefag, frisør og servitørfag.

> Episode 4

Episode 5
Det er nå vi får vite om våre 13 flinke fagarbeidere i yrkeslandslaget kan måle seg mot sine europeiske motstandere. Måneder med hardt arbeid ligger bak dem. Vil de bli belønnet med ære og medaljer nå når det virkelig gjelder?

> Episode 5


Yrkeslandslaget 2014 - like før medaljeseremoni i Yrkes-EM i Lille, Frankrike. Foto: Kristian Hansen

Medlem av

Samarbeidspartnere

  •  
© Worldskills 2018