Søk

Meny

Du er her:

INVITASJON TIL NORGESMESTERSKAP

Skole-NM 2017

Publisert: 19.08.2016

WorldSkills Norway inviterer alle landets fylkeskommuner til å delta med unge, dyktige elever i neste års Skole-NM. Det er første gang Skole-NM arrangeres og målsettingen er at dette skal skje hvert år fremover. Arrangørene håper på deltakelse fra hele landet.

Skole-NM 2017 arrangeres i dagene 26.-27. april 2017 med 26 forskjellige yrkesfag på programmet. Arrangementet finner sted på 8 videregående skoler i de tre fylkene Sør-Trøndelag, Oppland og Hedmark.

Skole-NM er norgesmesterskap for elever i yrkesfaglige programområdet i videregående skole. Elevene vil få oppgaver som er i henhold til mål i læreplanen for Vg2, og de skal gjennomføres i løpet av 2-4 timer (avhenger av fag). Målsettingen med å arrangere mesterskap i yrkesfagene er å øke elevenes motivasjon og kvaliteten på opplæringen. Målet er å få yrkesmesterskap inn som en metode i skolen.

Hvem kan delta
Det er elever i videregående skole, først og fremst Vg2 elever som er målgruppe for deltakelsen. Men også dyktige Vg1 elever og elever i Vg3 (i de fag som har Vg3 på skole) kan delta. Fylkeskommunene har ansvar for uttak av deltakerne, enten gjennom skole- og/eller fylkesmesterskap eller på annen måte.

Gode erfaringer
Det har vært gjennomført bortomot 400 skolemesterskap de siste to årene i hele landet. Erfaringene så langt er meget gode. Mesterskapene er motiverende for elevene og fører til økt fokus på fag og praktisk arbeid. Oppgavene som gis i mesterskapene er som regel utarbeidet i samarbeid med lokalt arbeids- og næringsliv, noe som gir relevante oppgaver. I tillegg fører mesterskapene til nye og viktige nettverk både for elever og lærere.

Støtte fra Kunnskapsministeren
Skole-NM 2017 er en del av prosjekt skolekonkurranser, som gjennomføres i regi av WorldSkills Norway og i samarbeid med mange av fylkeskommunene i landet. Prosjektet er støttet av kunnskapsministeren.

 

Medlem av

Samarbeidspartnere

  •  
© Worldskills 2018