Søk

Meny

Du er her:

INVITASJON

Skole-NM 2018 og Yrkesfagenes År 2018

Publisert: 17.08.2017

Skole-NM 2018 er planlagt til uke 15 i 2018. Alle fylkeskommunene i landet inviteres til å søke om å bli medarrangør. Vi håper på minst like mange søkere og like mange fagkonkurranser som i fjor. Frist for å søke er 11. september.

Vi har foreslått overfor Kunnskapsdepartementet at 2018 blir lansert som Yrkesfagenes år. Forslag er positivt mottatt og skal behandles i samband med statsbudsjettet. Om dette blir realitet vil det bli sterk fokus på yrkesfag i 2018, og Skole-NM og Yrkes-NM vil være svært viktige elementer i kampanjen.

Bli medarrangør
Alle fylkeskommunene i landet blir nå invitert til å søke om å være medarrangør til Skole-NM 2018. Vi ser for oss noenlunde samme konsept som i fjor, hvor arrangementet hovedsakelig går over to dager, dvs. oppmøte dag 1, konkurranser, premieutdeling og hjemreise dag 2. Det søkt om midler fra KD til gjennomføringen og denne behandles i sammenheng med statsbudsjettet i oktober.

Kva kreves?
Det som kreves av medarrangør er bl.a. at det er plass til minst 4 - 10 deltakeare pr. konkurransefag, og at det pr. konkurransested bør være flere konkurranser (helst minst 5). Det forventes også at arrangørsted/skole lager en fin ramme rundt arrangementet. Plass til tilskuere er også ønskelig, selvom vi vet at det er begrenset plass på skolenes verksteder. Det kreves også at skolene som skal ha konkurranser har personer som står ansvarlig for utstyr, materiell og gjennomføring.

Frist
Frist for å melde sin interesse for å være medarrangørfylke er satt til 11. september. Dette meldes i fra til WorldSkills Norway.

Deltakelse i Skole-NM 2018
Alle fylkeskommunene anbefales å informere sine skoler om det planlagte arrangementet slik at elever og lærere kan starte å forberede sine deltakere. NM-oppgavene fra 2017 ligger ute på nettsidene våre og kan brukes slik de er eller tilpasses bruker. Vi kommer tilbake med oversikt over hvilke fag som står på programmet, men vi håper det blir de samme som i fjor + noen flere. Frist for å melde på antall deltakere vil være innen utgangen av året, mens frist for å melde på navn på deltakere antakelig blir medio mars.

Last ned invitasjonsbrev

Medlem av

Samarbeidspartnere

  •  
© Worldskills 2018