Søk

Meny

Du er her:

SKOLE-NM 2017

Skole-NM er over - når er neste?

Publisert: 28.04.2017

Skole-NM 2017 ble en stor suksess. Både deltakere, lærere og arrangører er svært fornøyde og mener mesterskap i yrkesfag for elever er en god måte å skape interesse og motivasjon for fagene. Mange har spurt om når neste Skole-NM arrangeres.

Skole-NM 2017 ble en stor suksess. Det er ihvertfall det arrangørene sitter igjen med av inntrykk. Takk til alle deltakere, dommere, lærere, fylkeskommuner og støtteapparat og spesielt til de tre medarrangørene Oppland fylkeskommune, Hedmark fylkeskommune og -Sør-Trøndelag fylkeskommune, og deres 8 videregående arrangørskoler. Fantastisk innsats fra alle. Takk også til kunnskapsdepartementet og våre eiere for at vi  fikk støtte til arrangementet.

Fra alle konkurransestedene meldes det at konkurransene ble gjennomført på en svært god måte og at nivået lå på et svært høyt nivå. Det er tydelig at alle deltakerne har forberedt seg godt i forkant. Alle oppgavene har ligget ut i lang tid slik at alle har hatt lik mulighet til å trene.

Tilsammen deltak 240 deltakere i 25 fag. Alle fylkene sendte deltakere til arrangemenet. Alle deltakerne har blitt tatt ut til NM gjennom skole- og fylkesmesterskap. Flere tusen elever har deltatt i disse lokale/regionale uttakene.

Tar vi en titt på resultatlisten er det flott å se at så mange som 12 fylker har reist hjem med minst en norgesmester, og 16 fylker har med medaljer hjem. Det er svært gledelig med en slik stor spredning. Det tyder på at det arbeides bra med yrkesfagene over hele landet.

- Jeg har aldri fått så mange positive tilbakemeldinger, spesielt fra lærere fra hele landet, sier sekretariatsleder Elisabeth Lange i WorldSkills Norway. - Lærere har kommet og takket for at vi har fått dette istand og bedt om at dette må fortsette. Og så mange spørsmål i sosiale medier fra foreldre og ungdom som lurer på når neste Skole-NM skal arrangeres.


WorldSkills Norway har planer om Skole-NM 2018. Vi vil informere nærmere om dette så snart vi har økonomien på plass for neste år. Mest sannsynlig blir et Skole-NM 2018 bygget opp omkrig samme konsept, dvs. i samarbeid med fylkeskommunene og på videregående skoler, og omtrent på samme tidspunkt som årets arrangement.

 

Medlem av

Samarbeidspartnere

  •  
© Worldskills 2018