Søk

Meny

Du er her:

STATSBUDSJETTET 2018

Yrkesfagenes år 2018 = Sant!

Publisert: 12.10.2017

Regjeringen vil støtte WorldSkills Norway med 5 millioner til Yrkesfagenes år 2018, innbefattet skolekonkurranser! Dette er svært gledelig og vil, sammen med øvrige aktiviteter, føre til sterk fokus på yrkesfag.

Sekretariatsleder Elisabeth Lange uttaler fra Abu Dhabi stor glede over dette. – Nå blir det veldig fokus på yrkesfag fremover. Arbeidslivets parter og organisasjoner vil sammen fronte dette året. – Kampanjeårets hensikt er å synliggjøre de mange mulighetene i yrkesfagene, både jobb- og karrieremessig. Målet er at flere skal søke seg til yrkesfagene og at søkningen rommer et mangfold av unge og voksen, sier Lange.

Yrkesfagenes år vil inneholde mange elementer og aktiviteter. Lange fremhever selvsagt WorldSkills Norway sine egen aktiviteter med Skole-NM i april 2018, Yrkes-EM i Budapest i september og Yrkes-NM i oktober. I tillegg vil hovedorganisasjonene i norsk arbeids- og næringsliv, og andre organisasjoner som jobber med yrkesfag, bidra med egne og felles aktiviter. – Dette er en stor dag  for oss og for yrkesfagene, sier Lange fra Yrkes-VM i Abu Dhabi, som går av stabelen i dagene 15.- 18. oktober.

Medlem av

Samarbeidspartnere

  •  
© Worldskills 2018