Søk

Meny

Du er her:

KUNNSKAPSMINISTEREN HEIER

Yrkeslandslaget klart for EM

Publisert: 03.11.2016

Det norske Yrkeslandslaget er nå klart for Yrkes-EM i Gøteborg i desember. Kunnskapsministeren deltok på siste samling med laget før avreise.

Yrkeslandslaget hadde nylig sin siste fellessamling før Yrkes-EM i Gøteborg. Laget består av 17 deltakere som skal konkurrere i 15 fag (i to fag er det lagkonkurranse med to deltakere). Deltakerne kommer fra store deler av landet, fra Troms i nord til Telemark i sør. Fem av deltakerne representerer bedrifter i Oslo.


Yrkeslandslaget med kunnskapsministeren

Kunnskapsministeren besøkte laget og understreket den betydningen yrkeskonkurranser og Yrkeslandslaget har for arbeidet med å løfte yrkesfagene og å få flere ungdommer til å velge yrkesfag. Deltakerne på Yrkeslandslaget er allerede vinnere og flotte ambassadører.Kunnskapsministeren ønsket alle lykke til i Gøteborg. Han kom også med den gode nyheten om at WorldSkills Norway er sikret en forutsigbar økonomisk støtte fra myndighetene fremover.


Kunnskapsministeren hilste på laget


Eksperter, lagledere og delegater med ministeren

Ekspertene er fagfolk fra de forskjellige fag/bransjer. De trener og forbereder deltakerne og deltar idet internasjonale arbeidet med å utvikle oppgaver og vurderingskriterier. Mye arbeid og utfordringer, men utrolig givende og lærerikt. Det er derfor gjevt å være ekspert på det norske Yrkeslandslaget.

Samlingen fant sted på Olympiatoppen, som er en god samarbeidspartner for WorldSkills Norway. Jarle Aambø og Eirik Verås Larsen bidro med motiverende innlegg om hvordan forberede seg nå den siste tiden før konkurransene starter. Mange nyttige tips fra en dobbelt OL mester i kajakk, om både bruk av energi, søvn, mat og drikke.

Nå er det bare å stå på den siste tiden før avreise, og så satser vi på å bli best i Norden!

Liste over laget

Medlem av

Samarbeidspartnere

  •  
© Worldskills 2018