Søk

Meny

Du er her:

YRKES-EM 2016

Yrkeslandslaget på vei til EM!

Publisert: 29.11.2016

Det norske Yrkeslandslaget er nå underveis til Yrkes-EM i Gøteborg. Spenningen er selvsagt stor, men alle er godt forberedt og gleder seg til endelig å komme i gang.

Laget består av 17 dyktige ungdommer, noen lærlinger og noen unge fagutøvere. De skal konkurrere i 15 yrkesfag over 3 dager. Fire av deltakerne på laget deltok også på laget i fjor under Yrkes-VM i Brasil.

I Gøteborg venter skarp konkurranse fra deltakere fra hele Europa. Det er 28 land som deltar i Yrkes-EM og det er påmeldt 490 deltakere. Flest deltakere kommer fra Nederland, Sverige og Russland. Det er konkurranser i 45 fag, og Norge deltar altså i 15 av disse. Konkurransene går over 3 dager og det konkurreres hele tiden. Arrangørene forventer opp mot 50.000 besøkende.

Det er et mål for Norge å bli best i Norden, tre på pallen og at minst halvparten av deltakerne oppnår over 500 poeng og får Medal of Excellence.

Ekspertene (dommerne) og øvrig støtteapparat har allerede vært på plass et par døgn og arbeider med de siste forberedelsene.


Ekspertgruppen i arbeid med bedømmingskriteriere i helsearbeiderfaget. Norsk ekspert Monica De Vito
midt i bilde med blå jakke.

 

Medlem av

Samarbeidspartnere

  •  
© Worldskills 2018