Søk

Meny

Du er her:

Anleggsgartner

Publisert: 30.08.2012
Tidligere konkurransedeltakere i anleggsgartnerfaget i aksjon. Foto: Kristian Hansen

Arbeidsoppgaver
Anleggsgartnerfaget er et miljøskapende og miljøbevarende fagområdet med lange tradisjoner. En anleggsgartner setter farge på folks hverdag ved å bygge og vedlikeholde alle typer utearealer. Anleggsgartneren skal kunne lede og gjennomføre den praktiske driften i anlegget. Anlegg, stell og vedlikehold av parker, hager, rekreasjons- og bo-områder og kulturlandskap kan nevnes som viktige oppgaver.

Personlige egenskaper
En anleggsgartner må kunne samarbeide, være nøyaktig og kreativ. Du bør kunne arbeide selvstendig, ha sans for estetikk, praktisk håndlag og like å arbeide ute. Du bør også ha interesse for maskiner og teknologi.

Utdanning og kompetanse
For å bli anleggsgartner må du gjennomføre Vg1 Naturbruk eller Vg1 Bygg- og anleggsteknikk, Vg2 Anleggsgartner- driftsoperatør idrettsanlegg og to års læretid i godkjent lærebedrift. Utdanningen omfatter to hovedområder, nyanlegg og drift- og vedlikehold. Med denne utdanningen er du sikret en trygg og givende arbeidsplass!

Etter- og videreutdanning
Det er muligheter for etter- og videreutdanning ved teknisk fagskole pĂĄ VEA - Statens fagskole for gartnere- og blomsterdekoratører. Er du anleggsgartner har du ogsĂĄ et godt grunnlag for ĂĄ bli Landskapsarkitekt eller ta en bachelor i Landskapsingeniør ved UMB – Universitetet for miljø- og biovitenskap. Du kan ogsĂĄ ta en Mesterbrevutdanning som gir kompetanseheving innenfor ledelse, økonomi og markedsføring.

Kontakter
Nina N. Ă…shaug e-post: post@soasenter.no / nina@soasenter.no / www.soasenter.no

Aktuelle linker

> Se yrkesfag-filmer her

Medlem av

Samarbeidspartnere

  •  
© Worldskills 2018