Søk

Meny

Du er her:

Billakkering

Publisert: 30.08.2012

Farger, design, lakk, motiv... Vil du jobbe med lakkering?

En billakkerer jobber med sparkling, sliping, pussing, reparasjonslakkering, spesiallakkering og vedlikeholdslakkering. Billakkererfaget skal bidra til ü utvikle fagkompetanse i bruk av nye lakkmaterialer som passer alle karosserimaterialer. Billakkereren mü kunne ivareta økte miljøkrav og fremme bruk av miljøvennlige materialer og lakkprodukter som reduserer utslipp av skadelige stoffer.

PĂĽ VG1-nivĂĽ velger du Teknikk og industriell produksjon. PĂĽ VG2-nivĂĽ velger du Bilskade, lakk og karosseri.

Viktige arbeidsomrĂĽder er:

Billakkering
- omfatter bruk av verktøy, sprøyter, sprøytekabin, lakkblandeutstyr, dataprogrammer, müleinstrumenter og verneutstyr. Renhold, ryddighet og vedlikehold er viktig. Reparasjonsmetoder og -teknikker, enkel demontering og montering er en del av hovedomrüdet, samt blanding av grunninger, farger og topplakker. Produkt og materialkunnskap, resirkulering og behandling av spesialavfall mü man kunne. Økonomiske og miljømessige hensyn ved valg av materialer er ogsü en viktig del, i tillegg til kundebehandling og samarbeid internt og eksternt.

Kvalitet og dokumentasjon
- omfatter arbeid etter produsentkrav, prosedyrer, standarder og gjeldende regelverk. Registrering og rapportering av avvik samt bransjekunnskap, takseringssystem og internkontrollsystem er med i tillegg til risikovurderinger, kvalitetskontroll og dokumentasjon av arbeidet. Økonomisk forstüelse og bedriftsøkonomi inngür ogsü.

Du finner ytterligre informasjon pĂĽ www.bilfag.no og www.vilbli.no

Kontakter
Vidar H. Strande, mobil: +47 90839383, Norges Bilbransjeforbund (NBF)

> Se yrkesfag-filmer her

Medlem av

Samarbeidspartnere

  •  
© Worldskills 2018