Søk

Meny

Du er her:

Blomsterdekoratør

Publisert: 03.09.2012

Arbeidsoppgaver
Blomsterdekoratørfaget viderefører gamle og nye teknikker til dagens designuttrykk. Vi lager faglige produkter til alle de viktige hendelsene i livet som fødsler, bryllup, begravelser, fødselsdager og andre jubileer. Salg og kundekommunikasjon er en viktig del av arbeidet, og mye handler om ü tilpasse de faglige produktene til sesong, anledning (rom, bord, kjole, scene osv), kundens behov og ønsker. En utdannet blomsterdekoratør arbeider som regel i blomsterbutikker eller verksteder.

Personlige egenskaper
Kreativitet, nytenkning og kritisk refleksjon er en viktig del av yrkesutøvelsen. Som faglÌrt kreves det at du jobber effektivt og klarer ü ta selvstendige valg, og at du liker ü omgüs ulike typer mennesker.

Utdanning og kompetanse
For ü bli blomsterdekoratør skal du ha gjennomført Vg1 Design og hündverk, Vg2 Blomsterdekoratørfag og to ürs lÌretid i godkjent lÌrebedrift. Utdanningen omhandler ideutvikling og planlegging av faglige produkter, teknisk opplÌring slik at du kan vurdere og lage faglige produkter til ulike anledninger. Mange velger ü ta deler av utdanningen i et annet land i Europa gjennom Flornet - et internasjonalt nettverk av skoler og bedrifter i blomsterdekoratørfaget. Utdanningen avsluttes med fagbrev.

Etter- og videreutdanning
Ønsker du ü starte din egen blomsterbutikk anbefales at det at du tar mesterbrev. Dette og fagskoleutdanning kan du ta ved VEA statens fagskole for gartnere og blomsterdekoratører som tilbyr spennende modulbasert etter- og videreutdanning.

Kontakter
Blomsterdekoratørfagets opplÌringskontor BLOK, blok@blok.no
Dorte Finstad, Vea - Statens fagskole for gartnere og blomsterdekoratører.

Aktuelle linker
• www.blok.no
• www.vea-fs.no
• www.vilbli.no
• www.interflora.no
• www.flornet.eu
 

> Se yrkesfag-filmer her

Medlem av

Samarbeidspartnere

  •  
© Worldskills 2018