Søk

Meny

DELTAKER PÅ YRKESLANDSLAGET 2018

Espen Brandtzæg Godø

Publisert: 10.07.2018

Deltar i Yrkes-EM i Budapest 25.-29. september 2018.

Alder: 21 år
Fag: Mekatronikk
Kommer fra: Ålesund
Bor: Ålesund
Bedrift/skole: Nordvest Miljø AS
Lokalpresse: Sunnmørsposten, Nytt i Uka

Hvilken utdanning har du – og hvordan trivdes du med den?
VG1 - Elektrofag, VG2 - Automatisering, VG3 - Automatiseringsfaget, fagbrev - automatiseringsfaget. Jeg jobber nå som automasjonstekniker og trives veldig godt med det. Jeg får ha en variert hverdag med mange utfordringer, og jeg har muligheten til å gjøre noe som er gøy.

Hvorfor har du valgt ditt fag? 
Jeg valgte å begynne på elektro fordi det var noe jeg har vert interessert i så lenge jeg kan husker. Jeg valgte å ta VG2 Automatisering fordi det var det faget som jeg synes var best med på VG1, og det var noe jeg kunne tenke å jobbe med i fremtiden.

Hva er det beste med faget ditt? 
Det beste med automatisering er at det er veldig stor variasjon i faget og du har muligheten til å lære nye ting hele tiden. Og det er et fag der du får jobbe mye med både ny og gammel teknologi, og det blir gjort nye fremskritt hele tiden.

Hvorfor skal andre velge det faget du har valgt? 
Andre bør velge dette faget fordi du får en variert hverdag og du kan arbeide på mange forskjellige plasser, og kan ha mange forskjellige arbeidsoppgaver.

Hvordan opplever du å være tatt ut til å være en del av det norske landslaget i yrkesfag? 
Det er veldig spennende å kunne være med landslaget og få muligheten til å konkurrere internasjonalt. Og det motiverer meg til å gjøre mitt aller beste.

Hva er forventningene til din egen innsats i Yrkes-VM?
Jeg kommer til å gjøre mitt beste under Yrkes-EM, og kunne se tilbake på Yrkes-EM i ettertid og vite at vi gjorde vårt beste.

Hvordan forbereder du deg til mesterskapet?
Vi har brukt en del tid i ettertid av VM som var i oktober til å finne ut hva det var som gikk bra og hva det er vi trenger å endre på for å forbedre oss til EM. Vi øver også mye på oppgaver som har bitt brukt under konkurranser før.

På hvilken måte kan din deltakelse i WorldSkills spille inn på din videre karriere? 
Det vil hjelpe meg til å bli flinkere i arbeidet mitt, og få et bedre kjennskap til flere typer utstyr. Det vil også være noe positivt å vise til i fremtiden, det er ikke mange som har for muligheten til få vert med på Yrkeslandslaget.

Hvordan vil du beskrive deg selv som person? 
Jeg beskriver meg selv som flink i arbeidet jeg gjør og sier meg ikke fornøyd før det ikke er noe å forbedre. Jeg har også en høy innsatsvilje og gjør alltid mitt beste.

Hva driver du med på fritiden? 
På fritiden trener jeg Taekwondo, og er interessert i data

Medlem av

Samarbeidspartnere

  •  
© Worldskills 2018