Søk

Meny

Ida Sæterdal

Publisert: 10.06.2014

Navn: Ida Sæterdal
Alder: 23
Mobilnr: +47 41 66 99 42
E-post: ida@concorde.no
Fag: Mediegrafiker
Kommer fra: Narvik, Nordland fylke
Bor: Oslo

Arbeidsgiver: Concorde Design, Oslo

Høyoppløselige bilder

 

Hvilken utdanning har du – og hvordan trivdes du med den?
- Jeg er utdannet mediegrafiker og trives meget godt med dette faget. Mediegrafikerfaget er et fag som er i stor endring hele tiden, sĂĄ her det gjelder det ĂĄ følge med pĂĄ alt som skjer hele tiden!

Hvorfor har du valgt ditt fag?
-
Som mange andre var jeg litt usikker da jeg begynte pĂĄ videregĂĄende skole, men valgte medier og kommunikasjon. Jeg trivdes bĂĄde med film, foto og grafisk design. Jeg var heldig og fikk utplassering i det lokale magasinet «Narvik i dag» gjennom hele det første ĂĄret, og det var nok mye av ĂĄrsaken til at jeg valgte ĂĄ fortsette med grafisk design. Jeg opplevde det som kreativt, spennende og variert.

Hva er det beste med faget ditt?
- Det beste med faget er de kreative prosessene, det ĂĄ være med fra idĂ© til ferdig produkt. Samarbeid med ulike kunder, finne den beste løsningen basert pĂĄ deres behov og skape fornøyde kunder er inspirerende. 

Hvorfor skal andre velge det faget du har valgt?
- Dette er et fag for dem som har sans for design, er kreativ og liker utfordringer. Faget er i stadig endring, det krever ogsĂĄ stor evne til omstilling og egenutvikling. For personer med disse kvalifikasjonene kan dette være et riktig fagvalg.

Hvordan vil du beskrive deg selv som person?
- Lærelysten, engasjert, ærlig, pliktoppfyllende, rettferdig.

Hvordan opplever du å være tatt ut til å være en del av det norske landslaget i yrkesfag?
- Det er et ærefullt oppdrag ĂĄ skulle representere Norge under yrkes-EM og være en del av landslaget. Det er en fantastisk mulighet til ĂĄ møte mange dyktige, talentfulle mennesker som alle brenner for sitt fag.  

Hva er forventningene til din egen innsats i Yrkes-EM?
- Jeg håper at jeg klarer å gjøre mitt beste, gi alt, holde fokus og stå på alt jeg kan for et best mulig resultat. Jeg forventer en tøff konkurranse mot Europas beste grafiske designere.

Hvordan forbereder du deg til mesterskapet?
- Jeg har satt opp en plan for forberedelsen fram til Yrkes-EM. Jeg skal holde meg til planen og jobbe jevnt fram til oktober. Jeg forbereder meg ogsĂĄ naturligvis gjennom jobben til daglig.


PĂĄ hvilken mĂĄte kan din deltakelse i EuroSkills spille inn pĂĄ din videre karriere?
- Gjennom deltakelse i EuroSkills får vi trening i å jobbe under press, hvordan takle dette presset og samtidig levere gode resultater. Videre får vi anledning til å møte og bli kjent med mange andre fagarbeidere fra Europa. Slike kontakter kan bli nyttig i framtiden.

Hva driver du med pĂĄ fritiden?
- Ved siden av jobb tar jeg en del ekstra studier. Jeg er glad i ĂĄ lage mat, gĂĄ pĂĄ tur eller slappe av med en god film.

Hva opptar deg, utenom forberedelser til Yrkes-EM?
- Jobb, studier og kjæreste.

Høyoppløselige bilder

Medlem av

Samarbeidspartnere

  •  
© Worldskills 2018