Søk

Meny

DELTAKER PÅ YRKESLANDSLAGET 2018

Leif Anders Øverland

Publisert: 10.07.2018

Deltar i Yrkes-EM i Budapest 25.-29. september 2018.

Alder: 23 år
Fag: Frisør
Kommer fra: Trondheim
Bor: Trondheim
Bedrift/skole: Nikita Hair AS
Navn på Instagram: @Leif.Anders
Lokalpresse: Adresseavisa og Trd.By

Hvilken utdanning har du – og hvordan trivdes du med den?
Frisørlinja på Charlottenlund. veldig fornøyd med opplæring og helt vidunderlig lærer Lisbeth Sommerbakk som elsker faget sitt.

Hvorfor har du valgt ditt fag?
Jeg har valgt mitt fag av mange grunner, men kort informert: jeg har alltid hatt interesse for stil, uttrykk, form og linjer. Frisør yrket har jeg vell egentlig aldri bestemt meg for, har bare alltid vært en selvfølge for meg. hadde planene klar fra barneskolen.

Hva er det beste med faget ditt? 
Kreativt, sosialt, fysisk, psykisk, teknisk og variabelt. ikke en dag er lik, jeg møter mange hyggelige mennesker med et smil hver dag, gjør mennesker finere og mer fornøyde med seg selv, gir selvtillit og gjør folk glad! kjempefølelse! pluss at jeg får jobbe med et håndverk jeg elsker.

Hvorfor skal andre velge det faget du har valgt?
For å få en variert spennende hverdag med utfordringer. for å møte alle typer mennesker og lære seg å like alle. du skal velge frisør om du er kreativ og vil bruke det på å hjelpe andre mennesker med noe så viktig, som selvtillit.

Hvordan opplever du å være tatt ut til å være en del av det norske landslaget i yrkesfag?
Magisk, stort, fantastisk og annerledes enn hva jeg er vant til av konkurranser.

Hva er forventningene til din egen innsats i Yrkes-EM?
Yte max til jeg er ferdig, så kan jeg bruke tid på å komme meg i live etterpå. Men jeg skal jo prøve å nå gull! Ellers er det jo ikke noe poeng!

Hvordan forbereder du deg til mesterskapet?
Trening med coach, kontakt med expert, pusher hele tiden for å bli bedre, legger ny plan for neste trening når dagens er ferdig, og prøver å få kontakt med experter i forskjellige ting for å finpusse teknikker og teorier.

På hvilken måte kan din deltakelse i WorldSkills spille inn på din videre karriere?
Jeg vil bli en bedre frisør og det vil jeg ha med meg for resten av livet, akkurat som andre konkurranser tidligere. alle har gjort meg bedre. dette vil også hjelpe meg utrolig mye for å ha selvtillit til å gjøre enda mer i faget.

Hvordan vil du beskrive deg selv som person?
Sosial, kreativ, nysgjerrig, ung, og med passion. Jeg er den typen som aldri gjør en ting halvveis. Når jeg først skal gjøre noe, gjør jeg det fullt ut, og når jeg først skal jobbe med dette for resten av livet, jo da skal jeg faen meg bli flink i det å!

Hva driver du med på fritiden?
Kamming, farging og klipping er vel mesteparten av fritiden min, ellers liker jeg å skru og kjøre bil, men har også verdens beste hund som jeg elsker over alt på jord! Har ei kjæreste som også er frisør og som konkurrerer med meg på landslaget i frisering. Vi har trent sammen til alle konkurransene jeg har vært på tidligere. 3 ganger julecup i Trondheim, 4 ganger NM i frisering og 2 gang VM tidligere.

Medlem av

Samarbeidspartnere

  •  
© Worldskills 2018