Søk

Meny

Mailene Ingvoldsen Balkøy

Publisert: 18.06.2014

Navn: Mailene Ingvoldsen Balkøy 
Alder: 
Mobilnr: +47 41 21 67 56
E-post: M_balkoy@hotmail.com
Fag: Resepsjonist
Kommer fra: Øvre Vang, Hamar kommune, Hedmark fylke
Arbeidsgiver: Rica Hotel Hamar

Se høyoppløselige bilder

Hvilken utdanning har du – og hvordan trivdes du med den?
- Jeg gikk på Hamar Katedralskole, linje service og samferdsel, og reiseliv. Deretter tok jeg fagbrev i resepsjonistfaget etter to år på et hotell i Oslo. Dette har vært noe jeg har trivdes svært godt med, og noe som passet meg svært godt. Jeg har alltid vært praktisk av meg, og derfor falt valget på yrkesfag, etter å ha prøvd to år med allmennfag først.


Hvorfor har du valgt ditt fag?
- Jeg valgte dette faget fordi at jeg elsker å jobbe med mennesker, yte service og være en vert. Dette var det absolutt rette valget for meg, noe som bare har blitt forsterket hele veien gjennom skolegangen og lærlingtiden. Jeg følte at jeg hadde en trang til å være der for andre mennesker, og være til nytte!


Hva er det beste med faget ditt?
- Det beste med dette faget er at man føler seg til nytte! Det er deg gjestene trenger, du er hjertet i bedriften med all informasjon en gjest kan trenge når de er på hotell. Hver dag på jobb er annerledes, man møter utrolig mange forskjellige mennesker, og man lærer seg å bli en menneskekjenner. Du får hjelpe mennesker ved å yte service, og kanskje det viktigste er at du aldri slutter å lære! Du lærer noe nytt hver dag, og dette er en kjempemotivasjon, spesielt for meg.


Hvorfor skal andre velge det faget du har valgt?
- Jeg visste med meg selv at yrkesfag var den rette stien å gå, og er noe jeg sterkt anbefaler andre unge å gjøre! Vi trenger dyktige yrkesfagarbeidere i hver jobb, og med denne stien får du virkelig kommet deg ut og prøvd deg fram, samt at du får erfaring fra arbeidslivet! Selv har jeg lært veldig mye av å velge en praktisk skolegang, enn hva jeg antakeligvis hadde lært av å bare ha teori på skolebenken. Men sånn fungerer jeg, alle er jo forskjellige. Her er det så mye å lære, hele tiden. Utfordringene står i kø, hver dag er annerledes, og mestringsfølelsen man får underveis i læretiden styrker selvtilliten veldig godt. Selv har jeg blitt mye tøffere av å jobbe i denne bransjen, og man lærer seg viktigheten av punktlighet, effektivitet, service og samarbeid.


Hvordan vil du beskrive deg selv som person?
- Jeg tør vel å påstå at jeg er veldig effektiv, nøyaktig og et ordensmenneske. Samtidig som snill, blid og utadvent. Jeg elsker å jobbe med mennesker, og liker å passe på, og forvisse meg om at andre har det bra. Men samtidig er jeg også sta, konkurranseinnstilt og ønsker alltid å yte mitt beste.

 

Hvordan opplever du å være tatt ut til å være en del av det norske landslaget i yrkesfag?
- Det er helt fantastisk at jeg har fått være så heldig å få muligheten til å gjøre dette. Jeg hadde ikke forventet at såpass store muligheter kunne komme ved det å være lærling. Det er virkelig flott at det er laget konkurranser hvor vi kan konkurrere i det vi lærer innenfor faget vårt. God støtte og veiledning har vært på plass, og det er en stor tillitserklæring å ha blitt plukket ut til å representere Norge i faget mitt. Det føles veldig godt! Det er også et flott samhold i landslagsgruppen. Det er en fin mulighet til å lære om andre fag, og få kjenne nye mennesker.


Hva er forventningene til din egen innsats i Yrkes-EM?
- Å ha et godt samarbeid med min ekspert, gjøre mitt aller beste, og gå for gull!

 

Hvordan forbereder du deg til mesterskapet?
- Jeg forbereder meg ved å være på jobb, teste kommunikasjonsmetoder, og bryte ned hver del av arbeidsdagen til den minste detalj. Her gjelder det å finpusse! Slik kan jeg se hva jeg kan gjøre annerledes, eller enda bedre. Og som sagt tidligere, samarbeide godt med eksperten min. Han er helt fantastisk, og motiverer meg i aller høyeste grad!


På hvilken måte kan din deltakelse i EuroSkills spille inn på din videre karriere?
- Jeg håper deltakelsen min vil spille inn ved at det åpner seg nye dører og muligheter, hvor jeg kan nå ut til andre unge om hvorfor det er så bra å velge den stien jeg har valgt. Det er også veldig flott å ha på CVen, og viser at jeg virkelig kan det jeg driver med, noe som kan hjelpe meg videre i jobbsammenheng.


Hva driver du med på fritiden?
- Det blir ikke særlig mye fritid når man er tobarnsmor, så mesteparten av fritiden går til å være med mine to flotte gutter, og finne på morsomme ting sammen med dem. Det blir ikke særlig mye tid til annet, men jeg er også heldig som har gode venninner som forstår min situasjon, og hjelper meg ved å tilrettelegge besøk etter hvordan ting er her hjemme.

Hva opptar deg, utenom forberedelser til Yrkes-EM?
- Det er selvfølgelig mine to hjerteknusere, mine fantastiske gutter som opptar meg! Ellers er det oppussing av hus som står på timeplanen, ihvertfall det man får mulighet til ved siden av de små. Det er kjempespennende! Jeg er også en veldig familiær person, så familien er veldig viktig for meg. Jeg trives godt når familien er samlet rundt oss, spesielt når jeg vet at alle har det bra.

Se høyoppløselige bilder

Medlem av

Samarbeidspartnere

  •  
© Worldskills 2018