Søk

Meny

Du er her:

Stine Birgitte Harsem Kipperberg

Publisert: 18.06.2014

Navn: Stine Birgitte Harsem Kipperberg
Alder: 21
Mobilnr: +47 45 28 66 52
E-post: stinekipp@hotmail.no
Fag: Helsefagarbeider
Kommer fra: Ålesund, Møre og Romsdal fylke
Bor: Stavanger
Arbeidsgiver: Stavanger universitetssykehus, avdeling Medisinsk intensiv overvåkning

Se flere bilder

 

Hvilken utdanning har du – og hvordan trivdes du med den?
- Jeg gikk ett år på helse og sosial, ett år på Helsefagarbeider-linjen og to år i lære. I min læretid var jeg utplassert et halvt år på Nørvegjerdet som er en bolig for psykisk utviklingshemmede. Det neste halve året var jeg utplassert et halvt år på Blindheim omsorgssenter og var på en avdeling for demente. Den siste tiden min var jeg et helt år i hjemmetjenesten Aksla. Jeg angrer ikke ett sekund på den veien jeg valgte fordi jeg har fått nye utfordringer hele tiden. Det er utrolig lærerikt å få komme ut i praksis og få bruke den teorien du har lært på skolen.

Hvorfor har du valgt ditt fag?
- Grunnen til at jeg valgte dette faget er fordi jeg alltid har vært glad i mennesker. Jeg er ei sosial jente og liker godt å hjelpe andre. Det gir meg veldig mye å kunne gi omsorg til de som trenger det. Jeg har alltid likt at det skjer noe, og at jeg får bevege meg. Og det får jeg absolutt gjennom dette yrket!

Hva er det beste med faget ditt?
- Det beste med faget mitt er at det alltid er noe nytt å lære. Det er veldig utfordrende både fysisk og psykisk, og man blir sterkere som person av og stå i vanskelige situasjoner. Det å få se mennesker som er takknemmelig for det arbeidet du har gjort, kan ikke måles i penger.

Hvorfor skal andre velge det faget du har valgt?
- Det er et givende yrke, og du gjør noe viktig for andre mennesker. Hvis man vil ha en spennende og annerledes hverdag så er dette absolutt yrket for deg.

Hvordan vil du beskrive deg selv som person?
- Som person er jeg ei utadvendt jente og liker godt å være sosial. Jeg er omsorgsfull, positiv, morsom, pliktoppfyllende og bestemt.

Hvordan opplever du å være tatt ut til å være en del av det norske landslaget i yrkesfag?
- Det er en stor ære for meg å få være med på det norske landslaget. Jeg er skikkelig stolt av meg selv som har nådd så langt!

Hva er forventningene til din egen innsats i Yrkes-EM?
- Gjøre mitt aller beste og gi alt! Det er mye nervøsitet under konkurransen, og da skal jeg holde hodet kaldt. Jeg skal bruke alt jeg har av konkurranseerfaring fra tidligere.

Hvordan forbereder du deg til mesterskapet?
- Jeg forbereder meg mentalt ved å utfordre meg selv i hverdagen, å gjøre ting jeg kanskje ellers ikke ville ha gjort. Det er viktig å prøve å komme seg ut av komfortsonen og kjenne litt på de nervene i forkant. Da finner man lettere en måte å fokusere på, som man kan ta med seg i konkurransesituasjon. Jeg og min partner i faget, Marita Puntervoll, treffes en del ganger for å trene sammen, også leser vi det vi kan om diagnoser. Det hjelper selvfølgelig å være på jobb, for der får vi også trent på prosedyrer som brukes i konkurransen.

På hvilken måte kan din deltakelse i EuroSkills spille inn på din videre karriere?
- Det er positivt for en arbeidsgiver å se at jeg har vært med på EM, det viser at jeg tar en utfordring og at jeg er dyktig i faget mitt. Jeg lærer mye når jeg trener til EM, det kan være diagnoser eller nye prosedyrer. Da er det stas å komme på jobb og vise hva jeg har lært.

Hva driver du med på fritiden?
- På fritiden er jeg mye med venner og familie. Jeg er veldig glad i å reise, og tar meg gjerne en tur når det er tid til det. Liker å holde meg aktiv og går turer i skog og fjell.

Hva opptar deg, utenom forberedelser til Yrkes-EM?
- Familien min og vennene mine. Jeg passer også godt på helsa mi og skal lade opp et par uker i sommer for å være klar til en spennende høst!

Medlem av

Samarbeidspartnere

  •  
© Worldskills 2018