S√łk

Meny

Du er her:

Hvem kan bli med?

Hvordan bli med?
For å komme med på det norske Yrkeslandslaget kreves at du er dyktig både faglig og mentalt, og at du er motivert for konkurransen. Dette innebærer at du kan og vil forberede deg best mulig. Du må også ha en arbeidsgiver og en bransjeorganisasjon som legger forholdene til rette for deg.

Det norske Yrkeslandslaget tas ut etter regionale og nasjonale konkurranser. Mange bransjer bruker Yrkes-NM som basis for uttak. Yrkes-NM arrangeres hvert annet år.

I Yrkes-EM er aldersgrensen 25 år.
I Yrkes-VM er aldersgrensen 22 år (det vil si at du kan fylle 22 år i konkurranseåret).

Yrkes-NM
Er du interessert i √• delta i Yrkes-NM b√łr du ta dette opp med bedriften din eller det oppl√¶ringskontoret du eventuelt er tilknyttet. Det er bransjeorganisasjonene bak de enkelte fag som vanligvis har ansvar for √• arrangere lokale og regionale uttak til Yrkes-NM. Her er oversikt over kontaktpersoner i de enkelte bransjene.

Skolekonkurranser
Mange skoler og oppl√¶ringskontor arrangerer etter hvert yrkeskonkurranser for elever i VG1 og VG2. Dette er b√•de individuelle konkurranser og lagkonkurranser. Er du interessert i at din skole arrangerer yrkeskonkurranser b√łr du ta dette opp med l√¶rer. Er du l√¶rer og √łnsker √• komme i gang kan det v√¶re lurt √• ta kontakt med lokale oppl√¶ringskontor eller lokale bedrifter i det aktuelle faget.

Ta også gjerne en titt på veiledningene under:
Veiledning om skolekonkurranser
Veiledning innen helsearbeiderfaget

Fra Yrkes-NM 2012: Marius √ė. Flemmen i bilmekanikerfaget, fra Haukeb√ł R√łdseth AS i Molde

Yrkesfagenes år 2018

Kunnskapsdepartementet har gitt WorldSkills Norway ansvaret for √• gjennomf√łre kampanje√•ret i samarbeid med partene i arbeidslivet.

Yrkesfagenes år skal:
√ėke innsikten om yrkesfag
og arbeidslivet.
√ėke unges interesse for
yrkesfaglig utdanning og karriere.
√ėke antall l√¶rebedrifter og
læreplasser

> Les mer på yrkesfag.no
 


BILDER FINNER DU P√Ö:


 


 

HOVEDSPONSOR


 

 

Medlem av

Samarbeidspartnere

  •  
© Worldskills 2018