Søk

Meny

Du er her:

Hvem kan bli med?

Hvordan bli med?
For ĂĽ komme med pĂĽ det norske Yrkeslandslaget kreves at du er dyktig bĂĽde faglig og mentalt, og at du er motivert for konkurransen. Dette innebĂŚrer at du kan og vil forberede deg best mulig. Du mĂĽ ogsĂĽ ha en arbeidsgiver og en bransjeorganisasjon som legger forholdene til rette for deg.

Det norske Yrkeslandslaget tas ut etter regionale og nasjonale konkurranser. Mange bransjer bruker Yrkes-NM som basis for uttak. Yrkes-NM arrangeres hvert annet ĂĽr.

I Yrkes-EM er aldersgrensen 25 ĂĽr.
I Yrkes-VM er aldersgrensen 22 ĂĽr (det vil si at du kan fylle 22 ĂĽr i konkurranseĂĽret).

Yrkes-NM
Er du interessert i ü delta i Yrkes-NM bør du ta dette opp med bedriften din eller det opplÌringskontoret du eventuelt er tilknyttet. Det er bransjeorganisasjonene bak de enkelte fag som vanligvis har ansvar for ü arrangere lokale og regionale uttak til Yrkes-NM. Her er oversikt over kontaktpersoner i de enkelte bransjene.

Skolekonkurranser
Mange skoler og opplÌringskontor arrangerer etter hvert yrkeskonkurranser for elever i VG1 og VG2. Dette er büde individuelle konkurranser og lagkonkurranser. Er du interessert i at din skole arrangerer yrkeskonkurranser bør du ta dette opp med lÌrer. Er du lÌrer og ønsker ü komme i gang kan det vÌre lurt ü ta kontakt med lokale opplÌringskontor eller lokale bedrifter i det aktuelle faget.

Ta ogsĂĽ gjerne en titt pĂĽ veiledningene under:
Veiledning om skolekonkurranser
Veiledning innen helsearbeiderfaget

Fra Yrkes-NM 2012: Marius Ø. Flemmen i bilmekanikerfaget, fra Haukebø Rødseth AS i Molde

Yrkesfagenes ĂĽr 2018

Kunnskapsdepartementet har gitt WorldSkills Norway ansvaret for ü gjennomføre kampanjeüret i samarbeid med partene i arbeidslivet.

Yrkesfagenes ĂĽr skal:
Øke innsikten om yrkesfag
og arbeidslivet.
Øke unges interesse for
yrkesfaglig utdanning og karriere.
Øke antall lÌrebedrifter og
lĂŚreplasser

> Les mer pĂĽ yrkesfag.no
 


BILDER FINNER DU PÅ:


 


 

HOVEDSPONSOR


 

FÅ NYHETSBREV
FRA WORLDSKILLS

 

Medlem av

Samarbeidspartnere

  •  
© Worldskills 2018