Søk

Meny

Du er her:

Industrimekaniker

Publisert: 03.09.2012
Illustrasjonsfoto, medarbeider hos Brunvoll. Foto: Kristian Hansen

Arbeidsoppgaver
En industrimekaniker er en allsidig montør og reparatør. Industrimekanikeren driver med tilvirkning av maskindeler, montering, vedlikehold og reparasjon. Arbeidet kan være knyttet både til produksjonsutstyr og til produkter som ledd i produktservice. I industrimekanikerfaget inngår bl.a. å tolke tegninger, spesielt sammenstillingstegninger, bruke alle typer håndverktøy ved montering og demontering av maskinelementer, bruke verktøymaskiner for produksjon, å sveise for å reparere, etc. Industrimekanikeren arbeider også med automatisert produksjon og med pneumatiske og hydrauliske anlegg.

Personlige egenskaper
En industrimekaniker bør ha håndlag. Fagets krav til kunnskap og ferdigheter er knyttet til kvalitetssikring, tegning, maskin- og prosessforståelse, materialteknologi og digitale ferdigheter. En industrimekaniker skal kunne se sin arbeidprosess i sammenheng med de arbeidsordrenen som blir gitt og kunne tolke disse i forhold til nasjonale og internasjonale standarder. Du må like å jobbe i lag med andre og være god på å kommunisere med andre faggrupper i bedrif ten.

Utdanning og kompetanse
For å bli industrimekaniker skal du ha gjennomført Vg1teknik og industriell produksjon, Vg2 industriteknologi og to års læretid i godkjent lærebedrift i faget. Utdanning avsluttes med fagprøve.

Etter- og videreutdanning
Med fagbrev som industrimekaniker kan du videreutdanne deg ved teknisk fagskole og gjennom forkurs til påfølgende høyskoleutdanning i tekniske og andre fag. Alternativ vei til bachelor i ingeniørfag kan være Y-veien. Se mer om det på www.hit.no

Kontaktperson
Tone Belsby, Norsk Industri, e-post: tkb@norskrindustri.no   

Aktuelle linker:
www.t-i-p.no
www.vilbli.no

> Se yrkesfag-filmer her

Medlem av

Samarbeidspartnere

  •  
© Worldskills 2018