Søk

Meny

Du er her:

Kokk

Publisert: 03.09.2012

Arbeidsoppgaver:
Som ferdigutdannet kokk vil du kunne jobbe med mat på en rekke forskjellige steder; alt fra kafeer, kantiner, cateringbedrifter, hoteller og gourmetrestauranter til cruisebåter, boreplattformer og sykehus. Foruten å kunne mye om råvarer, arbeidsteknikk og å tilberede nydelig mat, må du kunne en del om ernæring, planlegging, innkjøp, lagring, produksjon, kvalitetssikring, presentasjon og økonomi. Du må selvfølgelig også være i stand til å kommunisere med kolleger og gjester for å sikre at maten du lager fører til at gjestene trives og har lyst til å komme tilbake til din matlaging.

Personlige egenskaper:

  • Like utfordringer og variasjon
  • Evne til improvisasjon
  • Være kreativ og nytenkende
  • Utadvendt
  • Trives med action
  • Omgjengelig
  • Strukturert
  • Ansvarsfull
  • Ha øye for detaljer
  • Besluttsom
  • Evne til ĂĄ lytte
  • Være positiv
  • Kunne ordlegge seg
  • Kunne gi av seg selv
  • Ha godt humør
  • Være i god fysisk/psykisk form
  • Være utpreget serviceorientert

Utdanning og kompetanse (hvordan bli.....):
For å bli kokk velger du Utdanningsprogram for restaurant- og matfag på VG1, på VG2 velger en kokk- og servitørfag, før en velger en restaurantbedrift som lærebedrift.

Etter- og videreutdanning
Du kan studere på høgskoler og universitet når du har kokkfagbrevet, for eksempel kjøkken- og restaurantledelse, hotell- og reiselivsadministrasjon, matteknologi, kostøkonomi, ernæring og ledelse. Per i dag må du ha generell studiekompetanse om du er under 25 år når du vil studere, det vil si at du må ha gjennomført påbygning. Er du over 25 år når du vil studere, vil arbeidserfaringen kunne gi deg fritak fra studiekompetansekravet (realkompetanse).

Aktuelle lenker
www.verdenerdin.no
www.blikokk.no
www.reiselivsutdanning.no
http://blogg.verdenerdin.no/
www.restaurantogmatfag.no
www.nhoreiseliv.no

> Se yrkesfag-filmer her

Medlem av

Samarbeidspartnere

© Worldskills 2017