Søk

Meny

Du er her:

BEST OF NATION

Flotte industri-ambassadører

Publisert: 08.10.2012

- Med bronse til mekatronikk-teamet fra Kongsberg, og i tillegg utmerkelsen "Best of nation" på Norges lag, er det en flott prestasjon som er gjort i EuroSkills. Industrien i Norge er stolt av å ha slike ambassadører, sier Stein Lier-Hansen, adm. direktør i Norsk Industri.

- Simen og Olav er flotte norske industri-ambassadører!
- Simen og Olav er flotte norske industri-ambassadører!

- Norsk Industri gratulerer automatikerne og hele det industrielle miljøet på Kongsberg! Gratulasjoner går selvfølgelig til hele Yrkeslandslaget for bra innsats i Yrkes-EM. Organisasjonen Norsk Industri er blant WorldSkills Norways ivrige støttespillere.


Stein Lier-Hansen i Norsk Industri gratulerer Yrkeslandslaget.

Norsk kvalitet
Det tekniske Kongsberg-miljøet viser igjen at de kjennetegnes av høy kvalitet og er effektiv i sin produksjon. Olav B. Vangen og Simen Lia Nilsen jobber begge to ved FMC Technologies. De har i Yrkes-EM, EuroSkills, vist at de er spesialister i mekatronikk. I Norge er det automatisering som er navnet som brukes på fagretningen.

I Yrkes-EM har de sammen gjennom flere teknikker bygd en prosess-linje. Det er et samlebånd som er satt sammen. På båndet ruller flere kopper. Disse koppene skal ha ulike lokk på toppen. Automatikerne har altså laget en produksjon som sorterer og setter på riktig lokk på riktig kopp i en avansert prosess.

Best of nation
Med sin iherdige innsats, har teamet også kommet over 500 poeng, noe som betyr at de får en medalje for ekstra god innsats, "Medal of exellence". De har fått flest poeng på det norske landslaget, og dermed i tillegg utmerkelsen "Best of nation".

Både Olav og Simen har hatt læretid i K-Tech, før de nå har jobb i FMC Technologies.

Kongsberg-miljøet var godt representert på Yrkeslandslaget. Også Ole-Martin Danielsen i CNC-faget, og Andreas Slaaen Hernandez i CAD-faget gjorde en flott innsats, selv om de ikke nådde opp på medaljeplass.

For sveisefaget, deltok Hui Chen fra Aibel i Haugesund. Hun jobbet hardt og intenst og leverte et godt bidrag. 

Industrifagene er en viktig del av Yrkes-EM. I midten finner vi de unge deltakerne. På bildet: Aktiv støttespiller Carla Botten-Verboven (organisasjonsdirektør i Norsk Industri), Ole Martin Danielsen (CNC fra K-Tech), Hui Chen (sveiser fra Aibel), Andreas Slaaen Hernandez (CAD, K-Tech/FMC Technologies), Olav B. Vangen og Simen Lia Nilsen (mekatronikk, FMC Technologies), LOs nestleder og styreleder i WorldSkills Norway Tor-Arne Solbakken, og rådgiver i Norsk Industri Tone Belsby.

> Bli bedre kjent med deltakerne her

> Last ned høyoppløselige bilder i galleriet.
 

Medlem av

Samarbeidspartnere

  •  
© Worldskills 2018