Søk

Meny

Du er her:

YRKES-EM 2012 I BELGIA

Glade norske medaljevinnere

Publisert: 08.10.2012

Jubelen stod i taket under medaljeutdelingen i Yrkes-EM. - Dette er helt sykt, vi har fått en sjokkreaksjon, sier de blide helsefagarbeiderne med gullmedalje i munnen. Helsefagjentene, resepsjonisten med sølvmedalje og mekatronikkteamet med bronse, er utrolig glad for at de fikk delta i EuroSkills og her kunne konkurrere mot andre i sine fag. - Vi er stolte av fagene våre, og vi håper mange flere velger yrkesfagutdanning som oss!

Det ble en jubelfull medaljeseremoni for det norske landslaget.

GULLHelsefagteamet fra Stavanger Universitetssykehus gjorde en formidabel innsats i konkurransene. Innsatsen ble kronet med gull. - Det er helt utrolig, sier Lisa Søderlund Adsem, fra Sandnes, og Ann Cathrin Hole, fra Voll, i kor. - Tenk at vi klarte det. Vi hadde troen på at det kunne gå, og det gikk i oppfyllelse. Det er så kjekt! Nå skal vi feire!

Helt sykt 
- Dette er helt sykt, jeg skjelver ennå, sier Ann Cathrin. - Jeg tror vi har fått en liten sjokkreaksjon, sier Lisa, men ser langt fra syk ut. Jentene stråler om kapp og veier gullmedaljen i hendene. - Den er jo tung til og med, sier de og smiler bredt.

Dommerne har nøye vurdert deres pleie- og omsorgsegenskaper. Kommunikasjonen dem i mellom er studert, og måten de har behandlet ulike pasienter. De har hatt oppgaver bl.a. i forhold til psykiatri, akutt brannskade, rensing av sår m.m.

Begge hadde en veldig god opplevelse spesielt tredje dag av konkurransen. Da var de fornøyde begge to. Ellers hadde de mer blandede følelser på konkurransens første og andre dag. De var slett ikke sikre på utfallet. - Vi trodde veldig på Finland. De var skikkelig gode, sier Lisa. - Vi tenkte, det blir de eller oss, supplerer Ann Catrrin. - Så når navnene våre kom opp, skalv vi som aspeløv.

Jentene er så glad for å ha opplevd Yrkes-EM og ikke minst å ha kommet helt til topps i konkurransen. Siden EM var før NM i år var det et direkteuttak som førte til at de fikk sjansen. - Vi må takke Inga Landsvik på Stavanger Universitetssykehus, det var hun som plukket oss ut, sier Ann Cathrin og Lisa.


- Vi vant gull! F.v. Lisa Søderlund Adsem og Ann Cathrin Hole.

SØLV

Resepsjonisten Benjamin Hallerud, opprinnelig fra Drammen, har hatt mange utfordinger i sin "hotellresepsjon" i Yrkes-EM. Han har taklet fødende kvinne, bombetrussel og ulike typer hotellgjester. Til daglig jobber han ved hovedkontoret til Thon Hotels, i Oslo. Vi gratulerer Benjamin med sølv!

- Jeg er så utrolig glad, sier Benjamin. - Jeg har hatt en god følelse de siste to dagene, og jeg mener at alt jeg har planlagt har fungert. - Det å få medalje er stort, men for meg er poengsummen på 520 poeng nesten viktigere. Det forteller om hvor jeg står rent faglig. Jeg vet hva jeg kan, og får dette bekreftet nå, sier han og smiler det bredeste smilet han kanskje noen gang har smilt.

Benjamin trives veldig godt i sitt yrke. Han mener at det beste som finnes, er når kundene er fornøyde og kommer tilbake.

At det har vært både intenst og slitsomt til tider under konkurransedagene i Yrkes-EM, skremmer ikke unggutten fra å stille i konkurranse igjen hvis muligheten skulle by seg. 

- Tenk å få være med i VM da. Det ville være helt rått å få konkurrere med deltakere fra USA og Asia. De er mer lik hvordan vi er innen faget i våre nordiske land. Sør-europeiske land har en annen standard og kultur, sier Benjamin, som håper Yrkes-VM er innen rekkevidde.


- Jeg har gjort så godt jeg kunne. Jeg var skikkelig nervøs i kveld på medaljeseremonien. Nå er jeg utrolig glad for at det ble sølvmedalje på meg, sier Benjamin.

BRONSEMekatronikkteamet Simen Lia Nilsen og Olav B. Vangen fra Kongsberg har vært utrolig gode i konkurransen. De har imponert svært mange med sitt effektive arbeid i Yrkes-EM. Deres teamarbeid gjorde at de fikk "Best of nation", de høyeste poengsummene på det norske laget. Det er et omfattende poengsystem i Yrkes-EM, og poengene er i forhold til kvaliteten på arbeidet. Konkurransen mot de andre landene var tøff. Det er ikke mange poengene som skiller de tre topplasseringene.

Til daglig jobber begge guttene ved FMC Technologies på Kongsberg. Læretiden har de hatt gjennom K-Tech. De har forberedt seg godt og trent sammen med Milan Subotic og Axel Gunnarson fra FMC Technologies som deltok i Yrkes-VM i 2011. Dette har vist seg å være et veldig verdifullt samarbeid.

Små marginer
– En og en halv runde med skrutrekkeren fra gull, sier Olav, for å illustrere hvor nær de var fra å kunne kommet helt til topps. Det er små marginer og nivået er høyt på deltakerne.

– Andre konkurransedag var litt kritisk. Alt fungerte, men så var det en liten feil vi hadde oversett. Den feilen gjør vi aldri igjen, forteller guttene. I konkurransen har de satt sammen en avansert prosesslinje. De har laget et samlebånd hvor ulike kopper skal ha riktig lokk på seg.

– Å få bronse er vi veldig forhøyde med. Det er deilig å ha fått medalje rundt halsen. Ingenting er bedre enn dette, sier Simen og Olav i munnen på hverandre. – Og så fikk vi i tillegg medaljen Best of Nation. Det var helt uventet og det kjennes fortsatt litt uvirkelig, sier Simen.

Sikter mot VM
Olav og Simen mener at medaljene og erfaringen de tar med seg fra Yrkes-EM er viktig for CV`en deres. Og de ligger ikke på latsiden. Begge skal være med i Yrkes-NM som avholdes i Lillestrøm 31. oktober til 2. november 2012. Og om de skulle få muligheten til å være med i Yrkes-VM neste år sier de ikke nei til det. – Vi vil være mer rustet til et VM etter å ha vært her. Arbeidsmoralen blir en helt annen, sier Simen, og Olav nikker.


- Vi er meget godt fornøyd med bronsemedalje, sier guttene. F.v. Simen Lia Nilsen og Olav B. Vangen på pallen i EuroSkills i Belgia


> Se flere bilder fra Yrkeslandslagets aktiviteter i Yrkes-EM i galleriet. (Høyoppløselige bilder kan lastes ned for fri bruk).

Presse kan ta direkte kontakt med medaljevinnerne, og resten av laget for ytterligere kommentarer.

> Kontaktinformasjon til deltakerne.

For informasjon om konkurransene; kontakt sekretariatsleder Elisabeth Lange, tlf. 91558110, e-post elisabeth.lange@norskindustri.no.
 

 

Medlem av

Samarbeidspartnere

  •  
© Worldskills 2018