Søk

Meny

Du er her:

KUNNSKAPSMINISTEREN I EUROSKILLS

Heier på yrkesfagene

Publisert: 06.10.2012

Kunnskapsminister Kristin Halvorsen er imponert over innsatsen til de norske fagarbeiderne i Yrkes-EM. - Jeg heier på Yrkeslandslaget, og på alle yrkesfagarbeidere. Flere i Norge bør velge yrkesfagutdannelse i årene som kommer, sier ministeren som er på besøk i EuroSkills i Belgia 6. oktober.

> Se høyoppløselige bilder i galleriet

- Jeg vil gjøre mitt til å bidra til oppmerksomhet rundt yrkesfag. Vi trenger mange tusen nye fagarbeidere i årene framover. Det er flott å velge yrkesfag! Statusen til yrkesfagene må heves. Vi jobber for at flere skal gjennomføre hele fagutdannelsen sin, sier Halvorsen.

- Den største utfordringen er ikke hvor mange som begynner på yrkesfagutdannelse, men hvor mange som slutter. Det er viktig at ungdommene får testet i praksis hva faget innebærer tidlig. I neste omgang må man påse at det er nok læreplasser innen alle fag.


Kristin Halvorsen inspiserer sveisearbeidet til Hui Chen fra bedirften Aibel. Her sammen med norsk ekspert i sveisefaget Leif Ottar Heimro fra Kværner.


Servitør Thomas Pedersen møter kunnskapsministeren før han selv skal delta i dagens konkurranse.

 
Statusen må opp
- Det er utrolig viktig at yrkesfagene får den statusen de fortjener i det norske utdanningssystemet.

- Vi har så mange dyktige fagfolk og det er morsomt å følge dem som er med i Yrkeslandslaget. Det er interessant å se deres iver. De har trent så intenst på sine ting i lang tid, nå blir de bedømt og sammenlignet med utøvere fra andre land.  Her får de virkelig brynet seg. Når vi konkurrerer mot andre land får vi da testet ut vår egen standard mot andres. Kanskje vi ser og får bekreftelse på at vi gjør det ganske bra i Norge. Vår kvalitet er kanskje best. Og så kan vi også se hva vi kan lære av andre.


- Dere er veldig flinke! Dere imponerer virkelig, sa hun til helseteamet på det norske landslaget. F.v.: Fra Utdanningsforbundet Solveig Eldegard, nestleder i LO og styreleder i WorldSkills Norway Tor Arne Solbakken, deltaker Lisa Søderlund Adsem, kunnskapsminister Kristin Halvorsen, deltaker Ann Cathrin Hole og adm. dir. i KS Sigrun Vågeng.

Gå for yrkesfag
- Har man anlegg for et eller annet yrkesfag, så gå for det. Legg æren i å ta en bra fagutdanning og avlegg en bra fagprøve. Gjennomfør med stolthet! Det vil finnes mange ledige jobber framover.

- Og så er det fint å tenke på at det er aldri for sent å gå videre. Gjennom Y-vei kan man gå over i høyere utdannelse. Flere velger senere å bli for eksempel ingeniør.

- Dere var veldig flinke, sier Halvorsen til helseteamet Lisa Søderlund Adsem og Ann Cathrin Hole. – Jeg har fulgt med på hele testen dere nettopp har vært igjennom, og hørt på svarene dere gav. Jeg har lært en masse av å følge dere! Halvorsen er nysgjerrig etter å høre hvordan teamet har trent og forberedt seg til mesterskapet.


Kunnskapsministeren får bli med bak skranken til resepsjonist Benjamin Hallerud.

> Se høyoppløselige bilder i galleriet

Medlem av

Samarbeidspartnere

  •  
© Worldskills 2018