Søk

Meny

Du er her:

IHERDIG INNSATS

Sliten, men fornøyd!

Publisert: 05.10.2012

- Jeg er helt utslitt nå, sier resepsjonist Benjamin Hallerud. Han har nettopp avsluttet sin økt med testing av hvordan yte service på en best mulig måte. Slitne er det flere som er, men humøret i det norske laget bidrar alle til å holde oppe. Det er fortsatt masse energi igjen som er spart til siste del av konkurransene.

> Se bilder fra fagene i Galleri. 

I en hotellresepsjon har Benjamin tatt imot ulike gjester og gitt dem tips om hva de skal gjøre i byen Namur. - Hotellresepsjonen ligner på den som er i det ekte hotellet "Chateau de Namur", forteller han.

Så realistisk som mulig
- Det er hentet møbler fra hotellet, og hotelldirektøren selv er tilstede for å overvåke deltakerne i faget. Han sjekker at deltakerne innehar den standarden hotellet ønsker å ha, og at det de forteller om byen og serverdighetene der er korrekte.

- På denne måten blir oppgavene svært realistiske, sier Benjamin. - Men jeg har jo aldri vært fysisk i denne byen, og aldri på hotellet. Jeg må derfor pugge all den informasjonen jeg har klart å finne på forhånd om det. Det er veldig spennende.


Benjamin, der han trives veldig godt!

Fødsel og bombetrussel
- Vi resepsjonister i Norge og Norden er nok noe annerledes enn de som jobber i det mer kontinentale Europa. Jeg lurer på hvordan det spiller inn i bedømmingen. I Norden er vi mer åpne, har en uformell og hyggelig tone. I Sør-Europa er man mer formell i framtoningen, og de liker gjerne å ha det slik. Jeg kan ikke tenke så mye på det, jeg vil bare være meg selv og gjøre det beste. Jeg håper jo på medalje da. Vi får se hvordan det går videre. Nå blir det mer testing av hvordan vi takler ulike stressituasjoner som "gravid kvinne" og "bombetrussel".

Kokkelerer og serverer
Mads Kjøllmoen har imponert mange spisegjester med maten han har laget. Alle rettene er på en sikker og god måte blitt servert av servitør Thomas Pedersen. Her har det vært både pannestekt laks, smørdampet Savoikål, sitronhollandaise, fennikelkrydder, sitruskake, bakt eple og hvit sjokolademousse m.m.Mads er mesterkokken på det norske Yrkeslandslaget.

- Jeg har hatt kontroll i hele dag egentlig, sier Mads. - Men vi har jo mer utstyr tilgjengelig på kjøkkenet der jeg jobber til vanlig, så det blir litt flere utfordringer her, bl.a. i forhold til å holde maten varm. Det er veldig spennende, og artig, å være med og konkurrere. I morgen er det fingermat som står på menyen.


Thomas serverer sine gjester med smil og sjarm.

- Jeg er veldig fornøyd med det meste av det jeg har gjort i konkurransen, sier servitør Thomas.

- Det er utfordrende å servere på en riktig måte. Det er mye som skal tas hensyn til. Her er det også utfordringer med å betjene de ulike gjestene i "restauranten" min. Det er en fordel når vi kan kommunisere på språk alle kan forstå, sier han og smiler lurt. - Første dagen hadde jeg et bord med spanjoler som ikke kunne ett ord engelsk, forteller han.

- Det er veldig gøy å være med på dette!

Blomstrer
Blomsterjentene Louise Høstmark og Katrine Rustad blomstrer virkelig i EuroSkills. - Vi er fornøyde. Det har igrunn gått som det skulle, selv om vi er stresset på tidspresset som gjelder her i konkurransen, sier Louise.

- Vi har laget buketter, ulike typer oppsatser, laget en krans, og har innredet en egen butikk, forteller Katrine. - Det er gøy og spennende. Vi har det veldig morsomt. Det er også veldig kjekt at vi har litt tid hvor vi kan gå rundt og følge litt med på de andre deltakerne i laget.


Louise og Katrine imponerer dommerne med sine oppsatser.

Helse
- Vi fikk en pasient med et sinnsykt skittent sår, forklarer Lisa Søderlund Adsem. Hun og Ann Cathrin Hole jobber i team i helsearbeiderfaget. - Vi skulle rense såret som var infisert med stafylokokker. Det var utfordrende fordi det var så veldig skittent, og vi hadde veldig dårlig tid.

Samtidig skulle de takle en pasient som kom inn til sykehuset med store psykiske problemer.


Lisa og Ann Cathrin utgjør det norske helsefagarbeiderteamet.

- Vi får virkelig testet hvor gode vi er til å takle enhver situasjon, forteller Ann Cathrin. - Her bruker vi annet utstyr enn det vi er vant med til daglig. Og hele kommunikasjonen foregår på engelsk.

- Publikum og dommerne følger nøye med på hva som sies og gjøres. Det måles blodtrykk, blodsukker og det måles feber. Vi har også hatt en pasient her med diabetes, vi har utredet og laget en ernæringsplan.

- Det er veldig spennende å være med! Vi ser fram til å gjøre vårt aller beste også i konkurransens siste oppgaver!

> Se bilder fra fagene i Galleri.

Medlem av

Samarbeidspartnere

  •  
© Worldskills 2018