Søk

Meny

BILMEKANIKERFAGET

Feilsøk og "fix-it"

Publisert: 03.10.2014

Bilmekaniker Kenneth Kentø fra Tromsø trives i Yrkes-EM. Han søker etter feil i biler, og så skal feilene fikses så fort som mulig.

Bilmekanikeren i aksjon
Bilmekaniker Kennet Kentø følges tett av dommerne. Her gjelder det å holde hodet kaldt og ikke la seg forstyrre.

Se høyoppløselige bilder her

Hver enkelt deltaker i bilmekanikerfaget har hver sin bil å jobbe på. - I konkurransen må vi ofte finne feil som er lagt inn i ulike deler av bilen, og så må vi fikse det så fort vi klarer, sier Kenneth. - Den første oppgaven var veldig vanskelig, jeg må innrømme at jeg ikke fant feilen, men det viser seg at ingen andre fant den heller, så jeg krysser fingrene for at resten av oppgavene går bra. Jeg vet ikke hva som var feilen, og jeg vil heller ikke vite det.

Bra motorarbeid

- Jeg har jobbet med bremser og understell, jeg fant feil her og fikk reparert det. Jeg føler det gikk veldig bra. Det har vært mange utfordringer med en motor, men jeg klarte det, det kunne faktisk ikke gått bedre, sier Kenneth og smiler bredt. - Jeg ble til og med ferdig før tiden! Motoren ble demontert og så gjorde jeg forskjellige målinger. Det er da viktig å følge instruksjonene fra leverandøren og skru det hele sammen i riktig rekkefølge og på riktig måte.

- Siste konkurransedag regner jeg med å få mer feilsøking innen elektronikk. Jeg synes det er veldig artig og lærerikt å være med her. Det er utfordrende! Jeg har snakket en del med svensken og utvekslet noen erfaringer. Gjør jeg det bra siste konkurransedag - så ser jeg en medalje komme!


En litt sliten, men veldig fornøyd bilmekaniker etter andre konkkuransedag.

Les mer om Kennet Kentø her

Kontaktpersoner:
Sekretariatsleder WorldSkills Norway: Elisabeth Lange, elisabeth.lange@norskindustri.no, 91558110.
Pressekontakt: Kristian Hansen, kristian.hansen@norskindustri.no, 40061188.

Medlem av

Samarbeidspartnere

  •  
© Worldskills 2018