Søk

Meny

Du er her:

Herlig med bronse i sveising

Publisert: 05.10.2014

- Det betyr veldig mye for meg med bronse i sveisefaget, sier Kristian Skibenes. - Bronsen smaker veldig godt! Kristian kommer fra Fusa i Hordaland og jobber til daglig ved Kværner Stord.

- Dette er en fantastisk stor opplevelse, bĂĄde det ĂĄ fĂĄ bronse, men ogsĂĄ ĂĄ fĂĄ være med pĂĄ hele dette opplegget med Yrkes-EM. Det er ekstremt stort dette arangementet. NĂĄ er jeg veldig glad, sier Kristian.

Det var mange tusen mennesker i salen da medaljene i Yrkes-EM ble delt ut søndag kveld 5. oktober i Zenith Arena i Lille, Frankrike.

Betyr mye med en slik utmerkelse

- Det betyr veldig mye for meg ĂĄ fĂĄ denne bronsemedaljen. Jeg har trent masse fram mot mesterskapet. Konkurransedagene har vært intense, det har vært varmt og slitsomt, men veldig gøy. Det er en herlig følelse jeg har nĂĄ! Det blir sikkert litt rart ĂĄ komme tilbake pĂĄ jobb med medalje rundt halsen. Det er mange der som har hjulpet meg hit.

- Det har vært en fin stemning i Yrkeslandslaget, vi har backet hverandre opp hele veien, sier han.

Kristian har vært testet i flere sveiseteknikker, viktigste oppgave var arbeidet med en trykktank. Han har tydeligvis gjort en meget god jobb. Trykktanken var tett, og poengene strømmet inn!

Se VIDEO og les mer om oppgavene og Kristians EM-opplevelse

Opplæring av høy kvalitet

Norsk Industris adm. direktør, Stein Lier-Hansen, er blant dem som er imponert over innsatsen i sveisefaget. - Jeg gratulerer, både Kristian og Kværner Stord som står bak og bidrar til at dette er mulig. Det er fantastisk med bronsemedalje i sveising i Yrkes-EM i Frankrike. Dette er en seier for industrifag og for yrkesfagene. Dette viser at opplæringen i bedriften har høy kvalitet.

> Se alle resultatene her


Kontaktpersoner:
Sekretariatsleder WorldSkills Norway: Elisabeth Lange, elisabeth.lange@norskindustri.no, 91558110.
Pressekontakt: Kristian Hansen, kristian.hansen@norskindustri.no, 40061188.

Medlem av

Samarbeidspartnere

  •  
© Worldskills 2018