Søk

Meny

Du er her:

Tidenes nest beste resultat

Publisert: 07.10.2014

Norge kom på andreplass av landene i Yrkes-EM når man måler gjennomsnittlig poengsum for laget totalt. Bare Tyskland kom foran. Vi skal tilbake til 2008 (Rotterdam) for et år med høyere gjennomsnittspoeng, men det var et år med mange færre deltakere og færre fag totalt sett, dermed er årets resultat i praksis bedre.

Helsefagjentene Marita Puntervoll og Stine Birgitte H. Kipperberg med sine medaljer.
Helsefagjentene Marita Puntervoll og Stine Birgitte H. Kipperberg med sine medaljer.

> Se HELE listen land/gjennomsnittspoeng

> Se resultatene for de norske deltakerne

I Yrkes-EM i Lille, Frankrike, har 25 land deltatt. Når gjennomsnittlig poengsum settes opp, kommer Norge på en fin andreplass. Østerrike og Sveits kom på de neste plassene etter. Sverige kom på 12. plass, finnene på tiende plass.

- Det at Norge nesten er helt på toppen av listen, ser vi på som et meget positivt tegn for yrkesfagene samlet sett, sier sekretariatsleder for WorldSkills Norway, Elisabeth Lange. - Kanskje er vi nå på en god drive, sier hun.

Må ha yrkesfagløft

- Vi trenger et løft for yrkesfagene siden det er et så stort behov for fagarbeidere i Norge i årene framover. Med to gull og tre bronsemedaljer i EM, og i tillegg fire Medal of Exellence for godt utført arbeid, betyr det at for den som virkelig vil så får man det til. I sju av 11 fag fikk vi altså over 500 poeng. Vi håper nå at dette vil stimulere til en fornyet satsing for yrkesfagene, sier Lange.

I Europamesterskap-sammenheng må man tilbake til 2008 for å finne et år med bedre poengsum enn i år. Mesterskapet i Rotterdam viste seg å gi Norge en gjennomsnittsscore på 526, dog med fære deltakere enn i år. Da var det elleve deltakere i sju fag. - Mesterskapet i Rotterdam var igrunn ganske annerledes enn det som har vært arrangert nå. Det var mange færre deltakere i mange av fagene totalt sett. Slik sett må vi regne årets resultat som bedre, sier Lange.

I EM nå i Lille hadde Norge 13 deltakere i til sammen elleve fag. Årets gjennomsnittspoengtall ble 514,55. Tyskland hadde høyeste tall: 518,27.

Skolekonkurranser som verktøy

- Gjennom Yrkeslandslaget har vi her mange flotte rollemodeller som vil gjøre sitt for at flere skal bli nysgjerrig på fagene. Fra myndighetenes side er det nå viktig å kjenne sin besøkelsestid. Worldskills Norway vil framover prioritere å få mer skolekonkurranser inn som verktøy i videregående skole, sier Lange.

VM neste

Neste internasjonale yrkesfagkonkurranse foregår i Brasil i august 2015; Yrkes-VM. WorldSkills Norway håper da å kunne melde på et rekordstort norsk lag med ca 25 deltakere.

 


Kontaktpersoner:
Sekretariatsleder WorldSkills Norway: Elisabeth Lange, elisabeth.lange@norskindustri.no, 91558110.
Pressekontakt: Kristian Hansen, kristian.hansen@norskindustri.no, 40061188.

Medlem av

Samarbeidspartnere

  •  
© Worldskills 2018