Søk

Meny

Viktige rollemodeller

Publisert: 03.10.2014

Deltakerne på Yrkeslandslaget er gode rollemodeller og vil kunne bidra til at flere både velger og fullfører yrkesfag. Les kronikk til Ingunn Hermansen i NHO Innlandet.

Utdrag fra kronikk til Ingunn Hermansen, rådgiver i NHO Innlandet.

I en tid der næringslivet melder at faglært arbeidskraft er bedriftenes største suksessfaktor for å lykkes i markedet, er disse konkurransene og dette fokuset på fagarbeidere et viktig bidrag i arbeidet med å rekruttere til yrkesfagene i videregående skole. Deltakerne på Yrkeslandslaget er gode rollemodeller, de er stolte av faget sitt, og vil kunne bidra til at flere velger yrkesfag, og at flere fullfører.

Konkurransen om arbeidskraft med yrkesfaglig kompetanse er stor og i enkelte bransjer er det nesten umulig å få tak i arbeidsfolk med rett kompetanse. NHOs kompetansebarometer, arbeidsmarkedsanalyser og tall fra SSB kan bekrefte dette.

Må sikre rekruttering

Partene i arbeidslivet og myndighetene undertegnet i 2012 Samfunnskontrakten for samarbeid om markedsføring av fagopplæring og yrkesfagene status og karrieremuligheter i arbeidslivet. Det overordnede mål er å sikre rekruttering til yrkesopplæringen, og via ulike tiltak bedre gjennomføring av utdanning i videregående skole.

Les hele kronikken


Mailene Balkøy i resepsjonistfaget er en av deltakerne på Yrkeslandslaget.

Se høyoppløselige bilder her

Medlem av

Samarbeidspartnere

  •  
© Worldskills 2018