Søk

Meny

Du er her:

Norge vs. Sverige: Hvem er best?

Publisert: 03.12.2016

- Det hadde vært en bonus å slå svenskene, sier ekspert og lastebilmekaniker, Marius Haglund.

Det er siste konkurransedag i Yrkes-EM, og ungdommer fra hele Europa legger inn siste innsats på den svenske arenaen i Gøteborg. I konkurransen om å bli den beste lasebilmekanikeren i Europa, deltar Erik Støkken Aker fra Norge, og Andreas Sjöberg fra Sverige. Vi tok en prat med de to deltakernes norske og svenske ekspert for å sjekke temperaturen på rivaliseringen mellom Norge og Sverige i Yrkes-EM.

Bonus å slå svenskene

- Vi har ikke det å slå svenskene som plan, men det hadde selvfølgelig vært en bonus, sier Marius Haglund, eksperten til vår norske deltaker. I år er første gang Norge stiller i faget i et Europamesterskap.

Den svenske eksperten er enig,

- Det er ikke vårt fokus å slo nordmannen, men det hadde vært veldig fint med en revansj fra det nordiske mesterskapet i Bergen, der Norge slo Sverige, sier Magnus Nordberg.

Det er vanskelig for de to ekspertene å se hvem av de to deltakerne som gjør det best hittil, fordi de to gjennomfører oppgavene i ulik rekkefølge.

Yrkes-EM er viktig

Begge ekspertene mener at konkurranser som Yrkes-EM er viktig for å vise fram bredden i faget.

- Denne konkurransen er med på å heve statusen til mekanikerne i begge land, sier Marius Haglund.

Ekspertene forteller at deltakerne i konkurransen må lese mye, og at rundt 60 prosent av faget handler om teori og jobbing på datamaskiner.

- Denne konkurransen motbeviser myten om at mekanikerfaget handler om bare praktiske ferdigheter, sier Magnus Nordberg.

Medlem av

Samarbeidspartnere

  •  
© Worldskills 2018