Søk

Meny

YRKES-NM 2016

Statsministeren kommer!

Publisert: 14.10.2016

Statsminister Erna Solberg vil besøke Yrkes-NM + Yrkeslabyrinten 2016 i Bergen. Arrangementet er det største i Norge hvor hovedfokus er på yrkesfagene og dyktige unge lærlinger og fagutøvere.

Yrkes-NM + Yrkeslabyrinten 2016 finner sted i Vestlandshallen like utenfor Bergen i dagene 18.- 20. oktober. Det skal konkurreres i 25 yrkesfag og ca. 240 ungdommer vil konkurrere om heder og ære. De er tatt ut til norgesmesterskapet gjennom regionale konkurranser. Noen av vinnerne skal på det norske Yrkeslandslaget som skal til Yrkes-EM i Gøteborg i desember i år, og noen til Yrkes-VM i Abu Dhabi neste år.

 Foto: Thomas Haugersveen/Statsministerens kontor

 

- Vi gleder oss til endelig å komme i gang, og er svært glade for at statsministeren vil besøke oss, sier Elisabeth Lange, sekretariatsleder i WorldSkills Norway, som er hovedansvarlig for arrangementet.

- Det er en stor ære for oss og for yrkesfagene at hun kommer. Hun vil bli tatt med på en fin runde rundt på arenaen og vil få et solid inntrykk av alle fagene. Hun vil også få anledning til å prate med noen av deltakerne og dommerne, sier Lange.

Det er ventet et sted mellom 15. - 20.000 besøkende til arrangemenet. Hovedmålgruppen er ungdomsskoleelever, elever i videregende skole, samt lærere og skoleledere, organisasjonsfolk og politikere.

Det er gratis adgang og bare å møte opp. Åpningstider er kl. 0900 - 1800 tirsdag og onsdag og kl. 0900 - 1500 torsdag 20. oktober. De konkurreres i alle fagene hver dag. Torsdag avsluttes arrangementet med medaljeutdeling kl. 1500.

- Vel møtt!

Medlem av

Samarbeidspartnere

  •  
© Worldskills 2018