Søk

Meny

Du er her:

DELER AV YRKES-NM PÅ KONGSBERG

Flott CNC-konkurranse på Kongsberg

Publisert: 02.11.2012

Hoveddelen av NM i yrkesfag foregår på Lillestrøm. Men en viktig konkurranse fant sted på Kongsberg. Allerede 29. oktober startet NM i CNC-dreiing her. Iherdig innsats har gitt flotte resultater.


NM i CNC dreiing åpnet på Kongsberg 29. oktober (Foto: Frank Budimir/Norsk Industri)


Faget CNC-dreiing omhandler dataprogrammering og store maskiner som skal dreie og frese ut gjenstanden som er programmert. Dette innbefatter store tunge maskiner som er vanskelig å flytte, derfor holdes konkurransen i CNC i industriparken på Kongsberg, hos lærebedriften K-tech.Deltakere i CNC-dreiing har akkurat fått oppgavene utdelt og er i dyp konsentrasjon
foran tegnebrettet. (Foto: Frank Budimir/Norsk Industri)


Åpningen av NM i CNC fant sted allerede mandag 29. oktober kl. 11. Konkurransen pågikk utover uken. Tirsdagen var området åpent for publikum og presse og mange tok turen for å se deltakerne konkurrere.

Viktig for økt rekruttering
Tone Kjersti Belsby i Norsk Industri er takknemlig for at K-tech tok på seg oppgaven med å arrangere CNC-delen av NM nok en gang.

- Å arrangere slike konkurranser er viktig for omdømmet og rekruttering til yrkesfag, sier Belsby.

- Dette er også synliggjort i Samfunnskontrakten som ble undertegnet av partene i arbeidslivet tidligere i år hvor nettopp et av tiltakene er: "Bidra til god rekruttering og status for fagopplæring, blant annet gjennom skolekonkurranser i yrkesfag og samarbeid med WorldSkills Norge om arrangementer i forbindelse med Yrkes-NM og regionale konkurranser", siterer hun.

- Her kan en med rette si at dette har K-tech allerede gjort over flere år og er således et forbilde for hele landet, avslutter en fornøyd Tone Belsby.

Innviklet prosess
Deltakerne vil bli testet i programmering av dialogstyring, både i maskin og på data, samt nødvendig kjennskap til måleverktøy. Hovedoppgaven vil bestå av en fysisk detalj som skal maskineres i forhold til utlevert teknisk dokumentasjon.Vertskap og ekspert: Daglig leder i K-tech Svein Erik Lurdalen og ekspert og
hoveddommer Ole Aannestad er fornyd med å arrangere NM i egne lokaler.
(Foto: Frank Budimir/Norsk Industri)

- Vi mener konkurranser som Yrkes-NM er viktig for fagopplæringens status og en flott motivasjonsfaktor for både bedrift og elever. Vi er veldig glad for å kunne bidra med gjennomføringen av NM, ved å ha CNC-dreiing her hos oss. Det er jo ikke bare lett å flytte på så mye utstyr, så dette er en gunstig løsning, sier daglig leder på K-tech, Svein Erik Lurdalen.

Medaljeseremoni
Resten av NM i yrkesfag foregår på Norges Varemesse på Lillestrøm, 31. oktober til 2. november. Medaljer til vinnere i CNC-faget vil bli delt ut av kunnskapsminister Kristin Halvorsen på NMs avslutningsseremoni fredag 2. november kl. 14.30. Dette vil skje på Thon Hotel Arena ved varemessen.

Resultater fra CNC-konkurransen kommer med de andre resultatene 2. november.

Kontaktperson for NM i CNC på Kongsberg:
Ole Aannestad, ole.annestad@k-tech.no, tlf. 91117720.

Medlem av

Samarbeidspartnere

  •  
© Worldskills 2018