Søk

Meny

Du er her:

YRKES-NM

- Flott møteplass for Norges beste unge fagarbeidere

Publisert: 01.11.2012

Kunnskapsminister Kristin Halvorsen har fulgt Yrkeslandslaget tett i flere år. Det var derfor helt naturlig for henne å ta seg god tid til å følge Yrkes-NM på Lillestrøm. - Det er utrolig fint at ungdom fra hele landet kan møtes på denne måten! Kunnskapsministeren fikk på NM også prøvd seg som rallykjører.

Kunnskapsminister Kristin Halvorsen har tidligere i høst besøkt Yrkes-EM i Belgia og i fjor var hun i VM i London og fulgte det norske landslaget. - Dette er arenaer hvor vi kan få sammenlignet oss og sett hva som er standarden. Når ungdom fra hele landet kommer hit til NM får man sett hvordan standarden er i Norge. Det er veldig mange flinke folk her. Alle viser en sånn entusiasme for faget sitt. Stolte fagarbeidere liker vi!

- Å se andre strekke seg, og gjøre sitt aller beste, det er med å å inspirere til enda mer innsats, sa Halvorsen.

Mange muligheter med yrkesfag
- Når ungdom, gjerne med foreldre og foresatte, tar turen hit, er det en kjempefin måte å bedre forstå hvilke muligheter som finnes. Her kan man orientere seg blant ulike fag, og se hvilke fag som passer bedre enn andre til seg selv.

- Vi trenger mange flere fagarbeidere i årene framover i Norge. Vi håper mange flere inspireres til å velge yrkesfag!


Kristin Halvorsen utforsker bilfaget. Deltaker Ruben Berg forklarer hva han gjør. Foto: Kristian Hansen


Kunnskapsministeren fikk også prøvd seg som rallykjører. Foto: Kristian HansenKristin Halvorsen er imponert over arbeidet til Mathias Folvik fra Framnæs Interiøs AS. Han har gått på Re vg. skole Foto: Kristian Hansen


Filip Oseberg fra Buskerud Blikk AS i Drammen forklarer Kunnskapsministeren om blikkenslagerfaget. Foto: Kristian Hansen
 

Medlem av

Samarbeidspartnere

  •  
© Worldskills 2018