Søk

Meny

Du er her:

Kjempesuksess for Yrkes-NM!

Publisert: 09.11.2012

Yrkes-NM + Utdanningstorget 2012 på Norges Varemesse ble en kjempesuksess. Det slår sekretariatsleder Elisabeth Lange i WorldSkills Norway fast. Dette var fjerde gang WorldSkills Norway arrangerte Yrkes-NM. Årets arrangement er hittil det største, med 280 deltakere, 125 dommere, over 30 yrkeskonkurranser på et 24.000 m2 stort areal.

Besøkstallet var på over 25.000. Av disse var hovedtyngden ungdom i alderen 15 – 18 år. Mange selebriteter var også innom, deriblant tre statsråder; Kunnskapsminister Kristin Halvorsen, Nærings- og handelsminister Trond Giske og Helse- og omsorgsminister Jonas Gahr Støre. De var alle mektig imponert over ungdommene og arrangementet i sin helhet. Kristin Halvorsen mener dette er Norges viktigste NM.

Lange er mektig imponert over innsatsen til alle de unge deltakerne. – Disse er viktige rollemodeller for andre unge som lurer på hvilket utdannings- og yrkesvalg de skal ta, sier hun.

Yrkesfag er veien
- Det er viktig at vi får vist betydningen av yrkesfagene. Norsk arbeids- og næringsliv og vår velferd er helt avhengig at flere ungdommer velger og fullfører en yrkesfaglig utdanning konkluderer Lange.  

Mange foreldre og foresatt tror at yrkesfag er en blindvei. - Dette er helt feil, sier Lange. Med et fagbrev i hånda kan du starte en yrkeskarriere med en gang, du kan faktisk noe nyttig, du kan starte egen bedrift og du kan utdanne deg videre. Hva kan du etter studiespesialisering? Egentlig svært lite, du må utdanne deg videre, og har du middelmådige karakterer er det vanskelig å få studieplass.

Yrkes-EM til Norge i 2018
Kunnskapsminister Kristin Halvorsen kunngjorde under avslutningsseremonien at Norge planlegger å søke om å få arrangere Yrkes-EM i 2018. Valg av arrangørland tas våren 2014. Lange ser med spenning frem til det videre arbeid med dette. Yrkes-EM samler så å si alle landene i Europa, 500 unge deltakere i over 45 fag. 

Se alle sakene om Yrkes-NM her

Se bilder fra Yrkes-NM her

Medlem av

Samarbeidspartnere

  •  
© Worldskills 2018