Søk

Meny

Du er her:

Vil søke om Yrkes-EM til Norge i 2018

Publisert: 02.11.2012

- Vi vil starte arbeidet med forberedelsene til en søknad om Europamesterskapet i yrkesfag, Euroskills, i 2018. Yrkeskonkurranser fremmer fag- og yrkesopplæringens status, sier kunnskapsminister Kristin Halvorsen.

Kunnskapsminister Kristin Halvorsen besøker Yrkes-EM på Lillestrøm. Her inspiseres blikkenslagerfaget. Foto: Kristian Hansen

Kunnskapsministeren kunngjorde nyheten i løpet av premieutdelingen under årets Yrkes-NM på Lillestrøm. Norge har deltatt i Yrkes-EM og VM i regi av Worldskills i flere år og har hentet hjem medaljer på flere fagområder. Norge ble beste nordiske nasjon i Worldskills i London i fjor.

Vil gi økt kompetanse og næringsutvikling
- Jeg foreslår nå å sette i gang prosessen for en søknad om Euroskills i Norge i 2018. Arrangementet vil bidra til å gi yrkesfagene økt oppmerksomhet, sier kunnskapsminister, Kristin Halvorsen.

Hun mener at Euroskills i Norge 2018 må sees som en bred investering for flere sektorer og at arrangementet kan bidra til økt kompetanse og næringsutvikling.

- Norge har aldri tidligere arrangert dette. Ved å arrangere Euroskills i 2018, vil vi sette både Norge og kvalitet i yrkesfagene på kartet. Her på Lillestrøm ser vi at denne typen konkurranser bidrar til å øke skolemotivasjonen, men også kvaliteten på fagene, sier Halvorsen.

Søknadsfristen er senest mars 2014. Det vil bli etablert et eget styre for utredning av Norges søknad. Et grovt overslag på hva arrangementet vil koste er 64 millioner kroner. Det legges til grunn at kostnadene skal dekkes av staten, av næringslivet, av fylke og arrangørkommune.

Glad for tverrpolitisk enighet
Styret i WorldSkills Norway er svært glade for Kunnskapsministerens annonsering om tverrpolitisk enighet om å søke EuroSkills til Norge i 2018. De mener Kristin Halvorsen har markert seg positivt som ambassadør for ykeskonkurransene og jubler for det.

Styret er også svært glade for at partiene står samlet om å fremme søknaden. Det vil gjøre det mulig for norsk ungdom å oppleve en helt unik konkurransearena, og vise hva de kan i konkurranse med unge fag- og yrkesutøvere fra hele Europa. Dette vil bidra til å rekruttere til fag- og yrkesopplæring nasjonalt.

Medlem av

Samarbeidspartnere

  •  
© Worldskills 2018