Søk

Meny

Du er her:

YRKES-NM OG OPPLÆRINGSDAGAN

Herlig å kokkelere

Publisert: 28.10.2014

Gratinert, porsjert egg på toast, smørsautert spinat og Mornay-saus. Høres det godt ut? Det er bare forretten som kokkene Kristian Lysholm og Benjamin Artasje Eltsjijn fra Trondheim har laget i Yrkes-NM.

Kristian Lysholm jobber til daglig ved Trondheim Catering og Benjamin Artasje Eltsjijn ved Clarion Congress Hotel i Trondheim.

- Det er gøy å konkurrere i kokkelering, sier Kristian. - Det gjeder å holde roen og samtidig jobbe raskt. Og så må man sørge for at maten smaker bedre enn noen gang før da, sier Benjamin og smiler.

- Tidspresset blir vi jo litt stresset av. Maten må være ferdig i tide. Jeg er stolt av å ha fått ut maten til rett tid, sier Kristian. - Her møter vi nye folk og vi får utviklet oss i faget vårt. Som kokk må du være kreativ og synes det er gøy å jakte på nye smaker. Man er på en måte aldri ferdig utlært.

Hovedrett på første konkurransedag har vært kalvesnitsel Cordon Bleu, stuet sellerirot, erter anglaise, pommes noisettes, beurre noisette. Desserten har bestått av  tilslørte bondepiker.

- Dette er en fin opplevelse - og bra å ha med seg, sier Benjamin.

Lik WorldSkills Norway og Yrkes-NM
Følg mesterskapet gjennom nettsidene, Facebooksiden til WorldSkills Norway og Facebooksiden til Yrkes-NM, og Twitterfeeden til WorldSkills Norway. Se bilder på Flickr! Her vil det bli jevnlige oppdateringer!

Om du er i Trondheim og på NM selv, kan du gjerne dele bilder også på Instagram; velg å tagge bilder med #yrkesnm #worldskillsnorway #yrkesfag

> worldskills.no

> Yrkes-NM på Facebook - Gå inn: LIK og DEL

> Yrkeslandslaget på Facebook - Gå inn: LIK og DEL

> Yrkeslandslaget på Twitter - Følg oss!

> Se bilder på Flickr

Kontaktpersoner:
Sekretariatsleder WorldSkills Norway: Elisabeth Lange, elisabeth.lange@norskindustri.no, 91558110.
Pressekontakt: Kristian Hansen, kristian.hansen@norskindustri.no, 40061188.

Medlem av

Samarbeidspartnere

  •  
© Worldskills 2018