Søk

Meny

Du er her:

YRKES-NM OG OPPLÆRINGSDAGAN

Industrimekanikerfaget - også for jenter

Publisert: 29.10.2014

Industrimekanikeren holder orden på svært mye. Her i NM er det ulike utfordringer med bøying, borring, gjenger og sveising. - Nøyaktighet er viktig, sier industrimekaniker Beate Flak fra Kristiansand. Hun er stolt av faget sitt.

> Hør intervju med bl.a. Beate i NRK Radio "God morgen Trøndelag"

Beate jobber til daglig ved 3B Fibreglas på Birkeland utenfor Kristiansand. Hun trives godt i jobben sin. Det er et mannsdominert yrke, men hun mener at det ikke er noe i veien for at mange flere jenter burde velge industrimekanikerfaget.

- Faget representeer litt av hvert, her i NM handler det bl.a. om å få satt sammen ulike deler. Det hele skal ha en bestemt form og funksjon og skal etterhvert passe inn i en større installasjon. Jeg lager bl.a. en aksling som skal sitte sammen med en motor. I NM jobber vi 18 timer totalt, det er litt slitsomt, men du verden så gøy det er å være med på dette.

- Jeg har ikke fått sett så mye på det som skjer ellers her, men det er det mange andre som har fått gjort, jeg tenker da på alle skoleelevene som er innom her. Jeg håper de får øynene opp for yrkesfag, og også industrifagene. Jeg vil gjerne ha flere jenter inn i industrimekanikerfaget!

- Det er krevende å jobbe under press. Det er svært mange som står og ser på når jeg jobber og tar bilder. Jeg må bare prøve å koble de ut og gjøre mitt beste. Når jeg har gjor mitt beste, da må jeg være fornøyd!

Lik WorldSkills Norway og Yrkes-NM
Følg mesterskapet gjennom nettsidene, Facebooksiden til WorldSkills Norway og Facebooksiden til Yrkes-NM, og Twitterfeeden til WorldSkills Norway. Se bilder på Flickr! Her vil det bli jevnlige oppdateringer!

Om du er i Trondheim og på NM selv, kan du gjerne dele bilder også på Instagram; velg å tagge bilder med #yrkesnm #worldskillsnorway #yrkesfag

> worldskills.no

> Yrkes-NM på Facebook - Gå inn: LIK og DEL

> Yrkeslandslaget på Facebook - Gå inn: LIK og DEL

> Yrkeslandslaget på Twitter - Følg oss!

> Se bilder på Flickr

Kontaktpersoner:
Sekretariatsleder WorldSkills Norway: Elisabeth Lange, elisabeth.lange@norskindustri.no, 91558110.
Pressekontakt: Kristian Hansen, kristian.hansen@norskindustri.no, 40061188.

Medlem av

Samarbeidspartnere

  •  
© Worldskills 2018