Søk

Meny

Du er her:

26.000 BESØKENDE

Stor suksess for Yrkes-NM 2014

Publisert: 31.10.2014

Yrkes-NM 2014 ble en stor suksess, både når det gjelder kvalitet, innhold og besøk. Det var ny rekord i antall deltakere; 340 unge dyktige elever, lærlinger og fagarbeidere fra hele landet kjempet om å bli best i sine fag. Sekretariatsleder Elisabeth Lange takker alle involverte. Hun tar gjerne imot henvendelser med tanke på å arrangere NM i 2016.

Se filmer på YouTube

Se bilder fra NM på Flickr

På programmet var det 29 yrkeskonkurranser i 27 forskjellige fag. - Vi er veldig fornøyd med besøkstallet, forklarer Elisabeth Lange, sekretariatsleder i WorldSkills Norway. -  Over 26.000 besøkende var innom arrangementet i løpet av de tre konkurransedagene. De fleste var i målgruppen vår, nemlig ungdom i alderen 14-17 år.

Samtidig med yrkeskonkurransene var det Opplæringsdagan med utstillinger og demonstrasjoner i mange fag og yrker. Dessuten var det en mengde seminarer for både elever, lærere, rådgivere, bedriftsfolk og organisasjonsfolk. Mesterens mester, Marco Elsafadi, var det største trekkplasteret. Han samlet ca. 2.000 tilhørere hver dag.

Inspirert av mesterens mester...

- Marco inspirerte og motiverte særlig de unge til å tørre og ta egne valg, og til å ta vare på hverandre, sier Lange. - Det var mange som kom ut fra salen med en tåre i øyekroken, og det var flere lærere som hørte på Marco både to og tre ganger. Det er mye å hente fra ham mente de.

Felles stand LO/NHO

LO og NHO hadde for anledningen felles stand med mange seminarer og aktiviteter rettet mot målgruppen. De var svært godt fornøyde med oppslutningen.

Takk ti alle involverte

- På vegne av WorldSkills Norway vil jeg få takke alle som har bidratt til suksessen, først og fremst alle deltakerne, dommerne og deres støtteapparat, alle bransjene som har vært involvert og deres sponsorer, sier Lange.

- Likeledes går en stor takk til våre samarbeidspartnere; Opplæringsdagan/SOST, Sør-Trøndelag fylkeskommune, Trondheim kommune, LO og NHO Trøndelag. Stor takk også til vår sponsor TOOLs og til Trondheim Spektrum og Trondheim Messeselskap for deres supre service.

- Nå håper vi andre fylkeskommuner ser verdien i å være med å arrangere et slikt arrangement. Det er bare å ta kontakt med WorldSkills Norway for en uforpliktende samtale om neste Yrkes-NM i 2016. En avklaring håper vi å ha i løpet av våren 2015.

Kontaktperson:
Sekretariatsleder WorldSkills Norway: Elisabeth Lange, elisabeth.lange@norskindustri.no, 91558110.

Se oversikt over deltakere fordelt på fylke og fag

Yrkes-NM på Facebook 

Fakta WorldSkills Norway
WorldSkills Norway er den nasjonale organisasjonen for WorldSkills International. Den norske organisasjonen ble etablert i 1990 og deltok i WorldSkills Competition (Yrkes-VM) første gang i 1991. Organisasjonen er og medlem av WorldSkills Europe. EM, VM og NM arrangeres annethvert år, NM arrangeres samme år som det er EM. WorldSkills Norway er en selvstendig ideell organisasjon. Bak står partene i arbeids- og næringslivet med Næringslivets Hovedorganisasjon og Landsorganisasjonen i spissen, Kommunesektorens organisasjon, Utdanningsforbundet, Yrkesorganisasjonenes Sentralforbund, Virke, Spekter, en rekke landsforeninger i NHO og fagforbund i LO, opplæringskontor og skoler. Fylkeskommunene er støttemedlemmer.

Formålet er å fremme fag- og yrkesopplæring og bidra til økt forståelse for utdanningens verdi for landet. Det arbeides for stabil og tilstrekkelig rekruttering til yrkesfaglig utdanning og bidrar til kvalitet i opplæringen og effektiv gjennomføring. Viktigste verktøyet er yrkeskonkurranser, både i videregående skole og i bedrift.


 

Medlem av

Samarbeidspartnere

  •  
© Worldskills 2018