Søk

Meny

Du er her:

YRKES-NM OG OPPLÆRINGSDAGAN

Stort spekter innen bilfag

Publisert: 29.10.2014

- Jeg kunne ikke funnet noe bedre å jobbe med! Det sier billakkerer Merete Solheim fra Førde som er veldig glad for å slippe å ha en jobb med masse kontorarbeid. Bilmekaniker Thomas Hansen fra Bergen er også glad for sitt yrkesvalg. NM i bilfag kan følges live.

> Følg bilfagene live via bilfag.no.

- Jeg skulle absolutt ikke ha en jobb der jeg måtte sitte på kontor. Jeg penset meg inn på lastebilmekanikerfaget faktisk, men etter en praksisperiode i et billakkeringsfirma var saken klar, jeg skulle bli billakkerer! Det sier Merete Solheim som til daglig jobber ved Berge og co i Førde.

Merete Solheim klar for ny dag i NM.

- Jeg liker jobben min kjempegodt, jeg kunne ikke funnet noe bedre. Jeg liker å være i aktivitet, og det er samtidig en kreativ og utfordrende jobb. Og det er behov for billakkerere, det vil alltid være behov for slik arbeidskraft. Det er også en sosial jobb, man må samarbeide med andre. Det er varierende oppgaver med klargjøring, sparkling og lakkering, samt en del småjobber knyttet til dette. Nå når den første snøen kommer blir det mye å gjøre. Da er det jo mange biler og mennesker som dessverre får seg en trøkk. Da må vi inn å fikse bilene igjen. Andre får ta seg av menneskene.

- Flere jenter bør velge bilfag, og billakkering er da en fin retning innen bilfaget. Billakkering er på en måte litt annerledes og det er tøft! - Det er utfordrende, kjekt og kreativt, sier Merete og smiler bredt.

- Jenter, prøv billakkering!

- Om flere jenter hadde fått prøvd seg i faget, så tror jeg at flere ville valgt det også. Her i NM er det gøy å være med å konkurrere. Jeg trodde jeg skulle være mye mer nervøs enn det jeg er. Jeg tror det går bra!

Bilmekaniker - data og mekking

- I bilfaget er det med årene blitt mye data og elektronikk involvert. Det er klart at man må kunne bruke dataverktøy, men etter at dataen har funnet feilen så må vi inn og fysisk mekke feilene. Det forklarer Thomas Hansen, bilmekaniker i NM fra Bergen. Til daglig jobber han i Motorforum og da mest med Mitsubishi og Renault.

Thomas Hansen i arbeid.

- Man må like å jobbe med hendene, og kunne skru. Ofte er det trangt å komme til, og det er mange ganger spesialverktøy som brukes.

- Det er gøy og spennende å være med å konkurrere! Jeg lærer utrolig mye av dette. Jeg blir en enda bedre bilmekaniker av å være med i NM. Dette er en veldig bra erfaring å ha med seg. Jeg er glad for at jeg får være med på dette!

Lik WorldSkills Norway og Yrkes-NM
Følg mesterskapet gjennom nettsidene, Facebooksiden til WorldSkills Norway og Facebooksiden til Yrkes-NM, og Twitterfeeden til WorldSkills Norway. Se bilder på Flickr! Her vil det bli jevnlige oppdateringer!

Om du er i Trondheim og på NM selv, kan du gjerne dele bilder også på Instagram; velg å tagge bilder med #yrkesnm #worldskillsnorway #yrkesfag

> worldskills.no

> Yrkes-NM på Facebook - Gå inn: LIK og DEL

> Yrkeslandslaget på Facebook - Gå inn: LIK og DEL

> Yrkeslandslaget på Twitter - Følg oss!

> Se bilder på Flickr

Kontaktpersoner:
Sekretariatsleder WorldSkills Norway: Elisabeth Lange, elisabeth.lange@norskindustri.no, 91558110.
Pressekontakt: Kristian Hansen, kristian.hansen@norskindustri.no, 40061188.

Medlem av

Samarbeidspartnere

  •  
© Worldskills 2018