Søk

Meny

Du er her:

YRKESLANDSLAGETS RESULTAT 2011

Beste resultat noen gang

Publisert: 27.05.2012

– Dette er det beste resultatet Norge har fått noen gang, sier en stolt sekretariatsleder for WorldSkills Norway, Elisabeth Lange. Det ble én gull og to bronse, og svært gode poeng fordelt på deltakerne på det norske laget.

– Mmm... Gull og bronse smaker godt! F.v.: Bronse til billakkerer Fredrik Røed Meek, gull til kokk Øyvind Bøe Dalelv, bronse til elektriker Bernt Erlend Fridell. Foto: Kristian Hansen
– Mmm... Gull og bronse smaker godt! F.v.: Bronse til billakkerer Fredrik Røed Meek, gull til kokk Øyvind Bøe Dalelv, bronse til elektriker Bernt Erlend Fridell. Foto: Kristian Hansen

Se resultatliste Yrkes-VM 2011
 

Det ble edelt metall til Norge i yrkes-VM også denne gangen. WorldSkills har pågått i London 5.-9. oktober, og det har vært noen intense konkurransedager for de 21 norske deltakerne.

Det ble gull til kokk Øyvind Bøe Dalelv fra Bodø og som jobber i Oslo. Bronse gikk til billakkerer Fredrik Røed Meek fra Slemmestad i Røyken og til elektriker Bernt Erlend Fridell fra Vik i Sogn og som nå bor i Trondheim. – Jeg er stolt på Norges vegne, sier kunnskapsminister Kristin Halvorsen.
 
Resultatene inspirerer
Det norske yrkeslandslaget viser seg å hevde seg i verdenstoppen. Denne gangen har det vært rekordmange land med i WorldSkills, det har vært mer enn 950 deltakere fra hele 51 land. Når poengene fra alle land er regnet sammen, kommer Norge på en 16. plass av de 51 landene.


Yrkeslandslaget i London i 2011. Foto: Kristian Hansen
 
– Jeg gratulerer Øyvind Bøe Dalelv, Fredrik Røed Meek og Bernt Erlend Fridell med fantastisk innsats, og er stolt på deres og Norges vegne, sier kunnskapsminister Kristin Halvorsen etter at hun har fått vite resultatet.
 
– De norske resultatene er til stor inspirasjon for alle som vil ta fagbrev og øker status og prestisje for fagarbeid. Vi trenger mange flere som tar fagbrev i framtida. Når de norske deltakerne viser at vi er i verdenstoppen på flere områder, og samlet også har svært gode resultater, øker stoltheten for praktisk arbeid, sier kunnskapsminister Kristin Halvorsen.
 
Norge best i Norden
– Ser man på Europa, kommer Norge på en sterk sjuende plass blant 19 land, sier Elisabeth Lange. – Vi har gjort det knallbra. Og så er vi beste land på yrkesfag i Norden. Tenk at vi også er bedre enn Finland som vi har sett på som et land vi har mye å lære av. Dette er veldig artig. Jeg blir rørt jeg, og må nesten gråte en skvett, sier Lange. Hun er svært glad og svært stolt av det årets yrkeslandslag har fått til.
 
I yrkes-VM er det også slik at hver enkelt deltaker på en måte konkurrerer mot seg selv. Dersom den enkelte deltaker i poengsammenregningen får mer enn 500 poeng, får de den såkalte ”Medal of Exellence”. Dette er en utmerkelse for spesiell flott kvalitetsmessig utført arbeid. Deltakerne for hele sju av de 18 fagene Norge deltok i har fått denne.
 
Oversikt over resultatene for Norge:
 
GULL
Kokk Øyvind Bøe Dalelv, jobber ved Statholdergaarden i Oslo, opprinnelig fra Bodø.
 
BRONSE
Elektriker Bernt Erlend Fridell, tilknyttet YIT, Øvre Årdal, men kommer fra Vik i Sogn. Bor nå i Trondheim, tar ingeniørstudium ved Høyskolen i Sør-Trøndelag.
 
BRONSE
Billakkerer Fredrik Røed Meek ved Slemmestad Autoskade AS, fra Slemmestad i Røyken kommune.
 
MEDAL OF EXELLENCE
Mekatronikk/automatisering, Milan Subotic og Axel Gunnarson fra FMC Technologies / K-tech i Kongsberg.
 
Biloppretting, Petter Kristiansen fra Toten Bil og Karosseri, Kolbu på Toten.
 
Blomsterdekoratør Trine Olafsrud, Camillas Blomsterdesign i Kristiansand, opprinnelig fra Halden.
 
Bilmekaniker Thomas Haaland fra Gumpens Auto Mandal AS.
 
Servitør Camilla Laiho Trondsen, To rom og kjøkken i Trondheim, opprinnelig fra Lillehammer.
 
Anleggsgartnerne Carl-Henrik Gjelstad fra Hof i Vestfold (Anleggsgartner Strandman i Vestfold) og Tor-Anders Kristiansen fra Mysen (Anleggsgartner Trond Johnsrud, Skiptvedt i Østfold).
 
Helsefagarbeiderne fra Helleland ved Egersund; Edel Susanne Hetland (Stavanger Universitetssykehus) og Solbjørg Byberg (Eigersund kommune).

Medlem av

Samarbeidspartnere

  •  
© Worldskills 2018