Søk

Meny

Du er her:

Én gull og to bronse til Norge

Publisert: 27.04.2012

Med gull og bronse rundt halsen har målrettet arbeid gitt full uttelling. Vi gratulerer verdige vinnere, og takker hele Yrkeslandslaget for flott innsats. - Gullet betyr enormt mye for meg, sier kokkevinner Øyvind Bøe Dalelv.

I hard konkurranse med land fra hele verden, kan Norge ta med seg edelt metall hjem. Verdensmesterskapet i yrkesfag, WorldSkills, ble arrangert i London 5.-9. oktober 2011.

– Dette hadde jeg virkelig ikke trodd. Kokk Øyvind Bøe Dalelv fra Bodø er over seg av begeistring etter at han mottok gullmedaljen i O2-arenaen i London foran mange tusen tilskuere 9. oktober.
 
Tøff konkurranse
– Da det ble min kategori i medaljeutdelingen var jeg så nervøs at jeg ikke visste hvor jeg skulle gjøre av meg. Jeg satt og tygde på en plastikkdings – og holdt på å spise den opp, forteller Øyvind. – Så ringte jeg bestekompisen min, puttet telefonen i lomma og lot telefonen stå på uten å snakke, så ba jeg til Gud og bare ventet i spenning. Så kom navnet mitt og jeg kan bare ikke tro det. Dette er det største jeg har vært med på. Det er helt sykt! Tenk at jeg skulle få gull!
 
–  WorldSkills-konkurransen har vært sinnssyk tøff. Det har vært svært utfordrende oppgaver, og veldig mange gode deltakere har vært med. Jeg er så fornøyd! Jeg delte førsteplassen med deltakeren fra England, noe som var veldig gøy, for vi har blitt godt kjent underveis. Vi fikk like mange poeng.
 
Betyr mye
– Denne utmerkelsen betyr enormt mye for meg. Jeg har lært utrolig mye i WorldSkills. Jeg tar med meg erfaringene videre på min vei. Jeg håper også at jeg kan inspirere flere andre til å velge kokkeutdannelse, sier Øyvind og smiler bredt.
 
Øyvind Bøe Dalelv, kokk.
 
Snart klar for julebord
- Nå bærer det tilbake til hverdagen og tilbake i jobb på Statholdergaarden i Oslo. Det blir ikke noe ferie etter dette. Det er bare å stå på! Det er rett inn i julebordsesongen nå. Men aller først skal det feires!
 
Godt også med bronse
Bronse er også et bra metall å ta med seg hjem til Norge. Hele to bronsemedaljer ble det.
 
– Det var mye som raste gjennom hodet mitt da navnet mitt ble ropt opp og ble vist fram på den enorme skjermen her i O2-arena, sier Bernt Erlend Fridell fra Vik i Sogn. – Det var utrolig kjekt å komme på pallplassering, og jeg er veldig fornøyd med bronse. Jeg gjorde mitt aller beste, og det holdt til medalje!
 
Jevnt i toppen
– Dette betyr kjempemasse for meg. Det var veldig jevnt i toppen sies det, så kandidatene har vært jevngode på et veldig høyt nivå. Oppgavene underveis var veldig utfordrende, men jeg har følt det har gått fint og er nå veldig fornøyd med egen innsats, sier Bernt smilende fra øre til øre.
 
Bernt Erlend Fridell, elektriker.
 
 – Det er veldig kjekt å komme hjem med medalje. Jeg er svært takknemlig for alle som har støttet meg, ikke minst YIT i Øvre Årdal, arbeidsgiveren min, som har latt meg få utfolde meg.
 
– Dette har vært utrolig lærerikt. Jeg har vokst som person på disse erfaringene, sier Bernt. – Jeg har mye å lære bort – og jeg vil bidra til at flere velger å bli elektriker!
 
– Nå skal jeg hjem til Sogn noen dager, før jeg skal tilbake til Trondheim og fortsette ingeniørstudiene ved Høyskolen i Sør-Trøndelag, det gleder jeg meg til.
 
Målet som gikk i oppfyllelse
– Dette er et mål jeg har hatt i fire år, når jeg får medalje er det en drøm som har gått i oppfyllelse. Det forteller Fredrik Røed Meek med bronsemedalje rundt halsen.
 
Fredrik Røed Meek, billakkerer.
 
– Det er så utrolig deilig! Dette var fantastisk gøy. Jeg må innrømme at det satte mange følelser i sving da jeg skjønte at det var jeg som skulle opp å få medalje, sier Fredrik.
 
– Det boblet helt over for meg – det er helt sykt. Dette er det råeste jeg har vært med på noen gang.
 
– Det er dette jeg kan! Dette er meg! – Og nå er jeg bare helt stum igrunn. Jeg vet ikke hvordan jeg skal beskrive det. Jeg er helt satt ut. Aner ikke hva dette gjør med meg videre, antakelig er det bra å vise til dette! Også må det jo være bra for Slemmestad Autoskade AS hvor jeg jobber. Dette er virkelig gøy altså!

Alle foto: Kristian Hansen

Medlem av

Samarbeidspartnere

  •  
© Worldskills 2018