Søk

Meny

WORLDSKILLS 2013 HAR STARTET

Konkurransene i gang

Publisert: 03.07.2013

Hele Yrkeslandslaget er nå i gang med konkurransene i Yrkes-VM i Leipzig. Åpningsseremonien 2. juli markerte starten på mesterskapet. Norske Olav B. Vangen, i faget mekatronikk, bidro i den høytidelige delen av åpningsshowet der han var plukket ut til å avlegge eden på vegne av alle de rundt 1000 deltakerne.


Oppstilling for de norske deltakerne før innmarsj på åpningsseremonien.


Åpningsseremonien i WorldSkills kan på en måte minne litt om åpningsseremonien i et OL. Her er det innmarsj med flaggborg, det er kunstneriske innslag, taler og hilsener, heising av flagg m.m. Alt pent innpakket med masse bruk av lyd, lys og bilder.Normann avla eden
Olav B. Vangen fra Kongsberg fikk æren av å avlegge den såkalte eden på vegne av alle deltakerne i Yrkes-VM. Han deltar i faget mekatronikk/automatisering sammen med Simen Lia Nilsen. Begge jobber til daglig ved FMC Technologies i Kongsberg.


Olav B. Vangen

Slik lød den eden:
- På vegne av alle deltakerne lover jeg å konkurrere rettferdig, og å respektere og følge de etablerte lover og regler i WorldSkills gode ånd.Konkurransene i gang

Onsdag morgen 3. juli startet alle konkurransene. Hver deltaker må nå jobbe intenst og så bra som mulig i sitt fag. Her konkurreres det mot andre unge deltakere fra hele verden. Alt de gjør følges nøye av flere dommere. Så settes det poeng etter resultatene som måles opp mot oppgavene. Konkurransene pågår 3.-6. juli, og mesterskapet avsluttes med medaljeseremoni søndag kveld den 7. juli.

Det meldes om at de norske deltakerne har gjort en god innsats første dag i konkurransen!

 

Medlem av

Samarbeidspartnere

  •  
© Worldskills 2018