Søk

Meny

Du er her:

Øker oppmerksomhet om yrkesfagene

Publisert: 19.05.2012

Deltakerne på yrkeslandslaget har opplevd å bli kontaktet og gratulert av mange forskjellige folk, og ikke minst presse, i dagene etter hjemkomsten fra WorldSkills i London. Kokken, billakkereren og elektrikeren har fått ekstra mye oppmerksomhet, og de har vist seg å være gode ambassadører også for resten av yrkeslandslaget.

Dagene etter WorldSkills i London har vært en travel tid, spesielt for de med medalje rundt halsen. Utallige avisoppslag, flere radiointervjuer og tv-opptreden har det blitt.

– Vi er svært glad for all oppmerksomheten WorldSkills har gitt, sier Elisabeth Lange, sekretariatsleder for WorldSkills Norway. – Selv om enkeltpersonene med medalje står i fokus, har de vært flinke til å gi hele yrkeslandslaget og WorldSkills oppmerksomhet. Det er vi selvsagt glad for!

 
Verdens beste kokk med verdens beste frokost
– Det har vært noen rare og annerledes dager, forteller gullkokken Øyvind Bøe Dalelv. – På et tidspunkt følte jeg at jeg mistet oversikten over alle som prøvde å kontakte meg. Dette har vært en helt syk opplevelse, både å konkurrere i London, motta gullmedalje, og bli intervjuet og gratulert av så mange forskjellige folk nå etterpå. Det har vært skikkelig gøy, selv om det også er slitsomt.
 
Blant mediene Øyvind har fått oppmerksomhet i er ungdomsmagasinet P3-morgen. ”Utereporteren” kom på besøk hjem til Øyvind og lot verdens beste kokk lage verdens beste frokost til alle radiolytterne. Det har blitt flere helsider i Dagbladet og Dagbladet Magasinet, og flere andre aviser og bransjeblader rundt om i hele landet har skrevet om yrkeslandslaget.
 
Flere må få øynene opp for yrkesfag
Øyvind, og bronsevinner Fredrik Røes Meek i billakkeringsfaget, har vært gjester på direkten i Tv2 Nyhetskanalen.
 
– Vi håper mange flere nå får øynene opp for fagene vi representerer, og at ungdom i dag tar en ekstra sjekk innom yrkesfagene før de går i gang med utdannelsen sin, sier Fredrik.
 
Kake og champagne
Yrkeslandslaget landet på Gardermoen mandag 10. oktober. Blant alle som hadde møtt opp for å møte laget var også mesterkokk Bent Stiansen, arbeidsgiveren til den nye gullkokken Øyvind. Han inviterte til mottakelse på restauranten sin, Statholdergaarden. Der vanket det kake og champagne til medaljevinnerne.
 
– Vi er målløse og svært imponerte over det Øyvind har fått til, sier Bent Stiansen som selv er kokkeverdensmester. – Vi har sett hvor hardt Øyvind har jobbet for dette. Det er med stor glede og ydmykhet at vi har Øyvind med i teamet vårt på Statholdergaarden.
 
Fra mottakelsen på Statholdergaarden, f.v.: Kjøkkensjef Torbjørn Forster, konditor Stine Marie Bentsen, gullkokk fra WorldSkills Øyvind Bøe Dalelv, og mesterkokk og tidligere internasjonal vinner Bent Stiansen.
 
Stolt av faget
– Som fagarbeider er vi stolte av å kunne et fag, sier Stiansen. – Det er alltid mange som velger teoretiske utdanninger, dessverre er det alt for få som velger en fagutdanning. Vi håper Norge, med en medaljevinner som Øyvind, nå blir inspirert til å forstå at en fagutdanning kan være gull verdt!
 
– I andre land er fokuset på verdien av fagutdanning mye større enn her. I Korea for eksempel, der kommer vinneren hjem fra WorldSkills nærmest på gullstol, der venter både nytt hus og god jobb. Det får ikke de norske som vinner, heller ikke bil eller andre dyre ting, men Øyvind kan kanskje få evig ansettelse her hos meg da, sier Bent Stiansen og ler.
 
Den tidligere kokkevinneren tenker tilbake til tiden da han vant, og forteller at utmerkelsen var en døråpner. – Det er det nok nå også, for alle medaljevinnerne og sikkert også for de andre på yrkeslandslaget. Benytt mulighetene som nå gjør seg gjeldende, sier Bent Stiansen.

Medlem av

Samarbeidspartnere

  •  
© Worldskills 2018