Søk

Meny

Du er her:

WORLDSKILLS 2013 - LEIPZIG TYSKLAND

Et fantastisk godt sølv til Norge

Publisert: 07.07.2013

Mekatronikkgutta klarte å hente hjem søvmedalje! Olav B. Vangen fra Lillehammer og Notodden, og Simen Lia Nilsen fra Kongsberg har gjort en helt super innsats i Yrkes-VM. De fikk bronse i Yrkes-EM, men forhøyet sin innsats til sølv i VM. Dette betyr ekstra heder og ære til hele det tekniske og industrielle Kongsberg-miljøet.

Se høyoppløselige bilder av Simen og Olav 

Simen Lia Nilsen (22) er bosatt i Kongsberg og jobber hos FMC Technologies Kongsberg.
Han hadde læretiden hos K-Tech Kongsberg.
Mobil 47 24 28 05 - simen.nilsen@fmcti.com

Les mer om Simen her


Olav B. Vangen (20) er bosatt i Notodden jobber hos FMC Technologies Kongsberg. Han kommer opprinnelig fra Lillehammer. Han hadde læretiden hos K-Tech Kongsberg.
Mobil 47 65 67 97 - olav.vangen@fmcti.com

Les mer om Olav her


- Dette er helt fantastisk, sier Olav B. Vangen. De to guttene som utgjør mekatronikkteamet er nesten målløse etter at medaljene ble mottatt.

- Vi har gjort vårt aller beste. Vi er svært fornøyd med å få sølvmedalje i VM. Det er helt utrolig! Dette har vi jobbet så hardt for å få til. Vi har trent og trent, og vært på utenlandsopphold for å få brynt oss mot andre gode lag. Vi håper dette vil inspirere mange andre til å velge yrkesfag og til gjerne å velge automatiseringsfaget, eller mekatronikk som det også kalles, sier Simen Lia Nilsen.

- Nå skal vi feire at dette har gått så bra. Vi har vært så konsentrert og fokusert gjennom disse konkurransedagene. Vi var veldig spent på hvor høyt opp vi kunne klare å komme på resultatlisten. Dette er vi veldig fornøyd med, sier Olav og smiler det bredeste smilet han har gjort noen gang.

- Dette betyr så mye for oss. Det var verdt alt strevet, det var det virkelig. Det er fantastisk å stå her med medalje rundt halsen, sier Olav.

Inspirerende konkurranse - inspirerende hverdag
Guttene ble "Best of nation" og fikk en egen medalje for dette også, altså de med høyest poeng på det norske laget.

- Vi har så mange å takke. Det er så mange som har oppmuntret og støttet oss. Vi er så glad for å ha så mange positive støttespillere, sier Simen.

- Det er utrolig inspirerende å få trene til WorldSkills, men arbeidshverdagen vår i FMC Technologies er minst like spennende. Her får vi være med å utvikle helt nye ting. Vi kan bidra med innovativ tenkning, og en løsningsfokusert holdning. Vi takker også K-tech som er så god på opplæring og oppbacking. Vi sender også takk til hele støtteapparatet til WorldSkills, og Norsk Industri og andre organisasjoner som står bak. Vi setter stor pris på at dere heier på oss!

Medalje til Kongsberg-miljøet
Hele Kongsberg-miljøet står bak automatiseringsteamet fra FMC Technologies. De har hatt sin opplæring i K-tech før de har fått jobb i FMC.

- Vi mener resultatet her kommer ut fra en strategi vi la for flere år tilbake, sier Svein Erik Lurdalen, daglig leder i K-tech. - Vi bygger opp våre lærlinger og følger de tett. Hos oss får de utvikle seg og tilpasse seg industriens behov. Vi har vært med i Yrkeslandslag-sammenheng over mange år og lar våre kandidater lære av tidligere mestere. Slik er vi med på å utdanne dyktige fagarbeidere industrien har bruk for. Vi gratulerer Simen og Olav for det de her har klart å oppnå!

Industribragd
- Dette er en flott teknisk industribragd! Norsk Industri, og sikkert resten av Norge, sender gratulasjoner til Kongsberg-miljøet. Jeg gratulerer Olav og Simen, FMC Technologies og K-tech, sier Stein Lier-Hansen, adm. direktør i Norsk Industri.

- Norge trenger mange tusen flere fagarbeidere. Industrien er avhengig av dyktige fagfolk for å holde driften i gang. Norske fagarbeidere i induestrien bidrar til innovativt arbeid hver eneste dag. Deres vediskaping gjør at vi opprettholder velferden i Norge.

Over 200.000 menesker har vært innom arrangementet i Leipzig. De har sett ca. 1000 deltakere fra 53 land som har konkurrert i 46 fag.

Medlem av

Samarbeidspartnere

  •  
© Worldskills 2018